Investigatie gratuita printr-o tehnica ce permite vizualizarea detaliata a arterelor periferice, la Spitalul CFR Timisoara

TIMISOARA. Angio CT de periferie este o evaluare imagistica avansata care permite vizualizarea detaliata a arterelor periferice, oferind imagini de inalta rezolutie ale structurii vasculare. Aceasta este esentiala pentru detectarea precoce a afectiunilor vasculare, printre care se numara stenozele, ocluziile sau anevrismele. Procedura combina tomografia computerizata (CT) cu agenti de contrast intravenos pentru a obtine imagini tridimensionale detaliate ale structurii vasculare, identificand cu precizie anomaliile și leziunile.

CITESTE SI: In timp ce Dominic Fritz punea tunurile electorale pe clanurile de romi, in Primaria Timisoara, clanul arhitectilor useristi dadea lovitura dupa lovitura

Beneficiile Angio CT-ului sunt multiple. in primul rand, permite o evaluare detaliata a patologiei vasculare, oferind imagini clare și precise care ne ajuta sa identificam problemele cardiace pe care le are un pacient. Apoi, trebuie spus ca tehnica imagistica este non-invaziva, ceea ce inseamna ca pacientii nu vor trebui sa treaca prin proceduri dureroase sau inconfortabile. De asemenea, timpul de scanare este relativ scurt, reducand disconfortul pacientului. Nu in ultimul rand, cu ajutorul imaginilor detaliate, se pot planifica cu exactitate interventiile chirurgicale sau tratamentele necesare, personalizand abordarea terapeutica pentru fiecare pacient”, spune dr. Antonina Nicolae – medic primar radiologie – imagistica medicala, Spitalul Clinic CF Timișoara.

Tehnica permite, de asemenea, monitorizarea eficienta a tratamentelor in timp, putandu-se ajusta planul de tratament daca este necesar. Angio CT-ul are o doza de iradiere mai redusa decat angiografia clasica și ajuta la trierea pacientilor in vederea interventiilor invazive. Totodata, ofera detalii cu privire la localizarea, intinderea și gradul de afectare a vaselor periferice.

Este o tehnologie care ne permite sa detectam și sa tratam afectiunile vasculare periferice intr-un stadiu incipient, imbunatatind semnificativ prognosticul și calitatea vietii pacientilor. Folosind aceasta tehnica, se pot evalua riscurile complicatiilor grave asociate cu bolile vasculare, de exemplu amputarile sau infarctele”, spune dr. Antonina Nicolae – medic primar radiologie – imagistica medicala, Spitalul Clinic CF Timișoara.

In cadrul Spitalului Clinic CF Timișoara se fac toate tipurile de angio-CT pentru a vizualiza circulatia arteriala cerebrala, coronariana, aorta toracica și abdominala cu ramuri emergente, angiografia vaselor regiunii cervicale, dar și cea a membrelor superioare și inferioare.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.