TIMISOARA. Dupa ce in 2019 a obtinut finantare pentru un megaproiect de amenajare a retelelor de apa si canalizare in Timis, Aquatim a demarat deja licitatii in cadrul acestuia.
Opt asemenea proceduri au fost lansate pentru diferite zone din judet ce fac parte din proiectul de 180 de milioane de euro in cadrul caruia vor fi amenajate 13 uzine de apa noi, reabilitarea altora existente deja si amenajarea a 6 statii de epurare, dar si retelele de furnizare a apei in Timis, care masoara 412 kilometri.
In cazul primei licitatii deja au fost depuse sapte oferte pentru servicii de asistenta tehnica si supervizarea contractelor de lucrari, iar acestea sunt in analiza. Suma pe acest contracte este de 31.147.259 lei.
Alte doua licitatii, pentru reabilitarea retelei in Timisoara, in zonele de nord si sud, au fost anulate pentru ca nu s-a prezentat niciun ofertant, iar acestea urmeaza sa fie reluate.
Au fost de asemenea lansate licitatii pentru executia de retele de apa si canalizare la Checea, Cenei(data limita de depunere a oferte la ambele e 3 februarie), Sag(data limita de depunere a ofertelor e 10 februarie), Jimbolia, Gottlob(data limita de depunete a ofertelor e 24 februarie) si Remetea Mare(data limita de depunere a ofertelor e 3 martie). Totalul sumelor pentru aceste proiecte este de aproape 22 de milioane de euro.
A fost lansata de asemenea licitatia pentru proiectare si executie de statii de epurare la Gavojdia, Chizatau si Belint, un contract in valoare de 12.319.394 de lei, iar data limita de depunere a ofertelor este 17 februarie.
„In 2020 speram sa finalizam licitatiile incepute pe proiectul mare, pe fonduri europene. Sunt peste 30 de proiecte care vor fi licitate, pe licitatii internationale. Dureaza cativa ani pana lansezi un proiect si obtii o aprobare. Vine urmatorul ciclu de finantare si pregatim noi proiecte. Avem o echipa de 30-40 de oameni care in permanenta de asta se ocupa si probabil este unul dintre secretele noastre in ceea ce priveste dezvoltarea firmei„, spune Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.
In cadrul acestui proiect, 135,6 milioane de euro vin de la Uniunea Europeana, 20,7 milioane de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local si 20,5 milioane este co-finantarea Aquatim.