IPS Nicolae, mitropolitul Banatului, implineste 90 de ani. Mai multi preoti si credinciosi din Timisoara s-au dus sa il felicite!

TIMISOARA. IPS dr. Nicolae Corneanu, arhiepiscopul Timisoarei si mitropolitul Banatului implineste 90 de ani, prilej cu care mai multi preoti si credinciosi din Timisoara si din judetul Timis s-au dus sa il felicite, la sediul Mitropoliei Banatului.

Cu acest prilej, clericii si credinciosii din cuprinsul Arhiepiscopiei Timisoarei, impreuna cu Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, i-au urat inaltpreasfintiei Sale ani multi si binecuvantati, cu arhipastorire rodnica, spre slava lui Dumnezeu si spre binele sfintei Sale Biserici.

IPS Nicolae Corneanu i-a primit pe oaspeti la sediul Mitropoliei Banatului.

„Ziua de astazi reprezinta un eveniment deosebit, caci marcheaza o anumita perioada a vietii mele. Cu emotie va doresc tuturor sa ajungeti aceasta frumoasa varsta si va multumesc ca v-ati gandit sa fim impreuna, urandu-va numai bine, spor in toate si Harul Domnului nostru Iisus Hristos sa fie pururea cu noi toti”, a le-a transmis oaspetilor IPS, Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului.

Nascut la 21 noiembrie 1923 in Caransebes, intr-o de preoti, Nicolae Corneanu a urmat cursurile scolii elementare si pe cele liceale la Caransebes (1934-1942), apoi s-a inscris la Facultatea de Teologie din Bucuresti, unde a studiat in perioada 1942-1946. Dupa absolvirea facultatii s-a inscris la doctorat, iar la 30 iunie 1949 si-a sustinut teza cu titlul: „Viata si petrecerea Sfantului Antonie cel Mare. inceputurile monahismului crestin pe Valea Nilului”, sub coordonarea regretatului profesor Ioan G. Coman.

In anul 1960 a fost hirotonit preot de catre Patriarhul Teoctist, pe atunci episcop-vicar patriarhal, iar la 15 decembrie acelasi an Colegiul Electoral Bisericesc l-a ales episcop al Aradului, Ienopolei si Halmagiului. A fost hirotonit arhiereu in biserica „Sfantul Spiridon Nou” din Bucuresti, la data de 15 ianuarie 1961, de catre patriarhul Justinian, instalarea in functia de episcop al Aradului avand loc la 22 ianuarie acelasi an in catedrala episcopala din Arad. La 17 februarie 1962, acelasi Colegiu Electoral al Patriarhiei Romane l-a ales in scaunul vacant de Arhiepiscop al Timisoarei si Caransebesului si Mitropolit al Banatului.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa-i dea Dumnezeu timp de mantuire, caci mari deservicii a adus Bisericii Ortodoxe! Nici acum nu s-au stins ecourile gestului sau din mai 2008 cand s-a impartasit cu catolicii, dand apa la moara sustinatorilor cumplitei erezii a ecumenismului.

    Intrebati-l pe distinsul prelat, de ce nu a mai fost pe Sf. Munte Athos din 1963? De ce nu tine legatura cu cei care tin neintinata ortodoxia? Raspunsul e simplu, nimeni nu-l primeste acolo! Comunitatea romaneasca din Sf. Munte a emis un comunicat devastator in 2008, insa Patriarhul Daniel nu a tinut seama de caderea ierarhului timisorean si nu l-a depus din treapta de mitropolit.

    Nicolae, de ce mai esti inca mitropolit cand ai cazut in erezie? De ce intinezi credinta noastra ortodoxa?? Au oare nu stii ce spune Sf. Iusitin Popovici referitor la ecumenism?

  2. si in Plus popa Nicolae o fo CIRIPITOR la SECU! daca ieria drept credincios asa cum se pretinde trebuia ca imidiat dupe ’89 sash deie dimisia si sa merje la menestire.
    ALLELUIA
    se treiasca domnu PAISE veetor Mitropolit !!!
    Doamne agiuta.