Istoria romanilor este optionala pentru elevii moldoveni. Manualele vor fi recomandate de profesori

Elevii din Republica Moldova vor invata „Istoria romanilor” numai daca doresc. Profesorii de la clasa vor hotari din ce manuale vor studia scolarii.

Un manual consta 50% in istorie universala, 45% istorie nationala si 5% istorie locala sau regionala.

Ministrul moldovean al Educatiei a anuntat miercuri mai multe unele modificari privind studiul istoriei in scoli. Una dintre elevi vizeaza si faptul ca disciplina „Istoria Romanilor” va fi optionala, iar manualele vor fi recomandate de catre profesori.

„Aceste modificari in programul scolar sunt in stricta concordanta cu standardele europene si punctul de vedere al organismelor internationale”, a precizat Mihai Sleahtitchi, ministrul educatiei.  „De asemenea, manualele se vor numi manuale de Istorie”, a mai spus ministrul moldovean al Educatiei.

El a anuntat ca in anul scolar 2011-2012 vor exista „trei manuale de istorie, si anume pentru clasa a cincea, pentru clasa a zecea si pentru clasa a douasprezecea”.

„Manualul de Istoria Romanilor va fi oferit optional si va fi recomandat de catre profesori, in anumite situatii, pe anumite segmente”, a explicat Sleahtitchi. „Acceptam, cu placere, orice alt manual care ar putea servi ca sursa suplimentara”, a continuat ministrul.

El a mai anuntat ca disciplina „Istorie” consta, in proportie de 50% in istorie universala, 45% istorie nationala si 5% istorie locala sau regionala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Deci … suntem romani … sau ce ??? Atata ne-au innebunit papitzoii de la bucuresti cu romanismul si cu romania mare, de am crezut ca pornesc ungurii al treilea razboi mondial. Cand colo … ce sa vezi? Romanii nostri de peste Prut … se dau loviti in „haripa”. Sa vezi lucru dreaq, ca peste vreo 20 de ani si astia de la Chisinau vor spune despre noi ca suntem „tigani”. 🙂 Depinde cum suntem scrisi in cartile alea de „istorie” ale lor. Fratii nostri … mai ziceau unii pe aici. Ha ha ha ha ha ha …