Istoria Timisoarei va deveni materie de studiu in toate scolile din oras! Toti elevii vor invata despre momentele de cumpana si gloria cetatii de-a lungul secolelor

TIMISOARA. Toti elevii din Timisoara vor invata la scoala despre epidemia de ciuma care a lovit orasul, despre asediile cumplite, dar si despre momentele triumfale ale vechii cetati. Un nou manual de istorie a Timisoarei va ajunge in fiecare unitate de invatamant din oras, iar cei care vor avea grija ca pustii sa stie istoria urbei vor fi dirigintii si invatatorii.

De la crearea vechii cetati pana la orasul modern de astazi, istoricul Ioan Hategan si directorul Liceului Pedagogic, Cornel Petroman, s-au mobilizat si au scris o noua carte de istorie despre felul in care a evoluat asezarea de pe malurile Begai de-a lungul timpului.

Tirajul este de 500 de exemplare. ”Exemplarele au fost gandite pentru a fi distribuite cate unul la fiecare clasa. Dirigintii vor organiza impartirea manualelor, astfel incat fiecare elev sa o poata lua acasa. Acolo parintii, bunicii, fratii, vad cartea pe masa, o iau si o rasfoiesc. Noi estimam ca aproximativ 20.000 de persoane vor avea acces la aceasta”, a precizat Ioan Hategan, unul dintre autorii manualului.

Cartea este structurata in asa fel incat fiecare elev sa o poata citi si intelege. Sunt 34 de lectii, cu lecturi suplimentare, texte scurte si multe fotografii, tocmai pentru a fi cat mai accesibila si atragatoare. Manualul este recomandat elevilor care sunt din clasa a VII-a in sus, dar povestit atragator de invatator sau diriginte, poate fi o optiune si pentru scolarii mai mici”, a spus si Cornel Petroman, celalalt autor.

Textul e foarte incitant. Am citit doar cateva propozitii, dar deja nu-mi mai vine sa dau jos cartea din mana”, a spus si Marin Popescu, inspector scolar general.

Manualul de istorie a Timisoarei nu se regaseste in librarii. In 2008-2009 a fost publicata o  prima editie a acestei carti, iar in unele licee din oras au ajuns cateva exemplare si unii elevii deja studiau istoria Timisoarei optional.

Acum,  noua editie isi va gasi loc in toate scolile din oras si toti copiii vor invata frumoasa si tumultoasa istorie a Timisoarei.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. De ce nu se scoate o editie in format electronic a cartii ?
    Astfel, pe langa economia de hartie s-ar asigura si o difuzare de masa (mai ales daca vanzarea editiei in format electronic ar fi facuta la un pret decent).

  2. vechiul manual ce avea? de ce nu il distribuiti in scoli? pt ce ati mai dat alta tura de bani, acelorasi autori?

  3. Ar fi fain sa avem o editie electronica, are dreptate domnul de mai sus. Pe cand o istorie optionala a BANATULUI????????????? Succes!

  4. Laudabila initiativa. Totusi, poate pana la varianta electronica se gaseste cineva sa corecteze textul manualului. E plin de greseli.

  5. as vrea sa pot cumpara acest manual sa il am acasa !!!