Jocurile de societate, din nou la moda. Timisorenii se aduna in baruri sa joace ‘board games’

Toamna si iarna sunt anotimpurile prielnice pentru jocurile de societate. Monopoly, Catan, Moara si Rummy sunt doar cateva dintre jocurile care ii scot pe timisoreni din apartamente si ii aduna sub acelasi acoperis, in baruri, unde se organizeaza seri ale jocurilor de societate.

Tot mai multe localuri din Timisoara organizeaza astfel de seri. Unul dintre acestea este situat chiar in Piata Unirii, pe strada Regimentul 5 Vanatori. De cateva luni bune, tinerii au gasit modalitatea perfecta de petrecere a timpului liber. Cei care participa tot mai des la astfel de seri spun ca jocurile de societate inseamna mai mult decat distractie si ca acestea pun si mintea la contributie.

Exista jocuri de societate pentru copii, pentru tineri, pentru familii sau pentru adulti, asa cum exista jocuri de strategie, jocuri de noroc, de tactica sau de dexteritate. Toate acestea au in comun un singur lucru: tabla, care bate de departe jocurile pe calculator.

Carcassonne si Qwirkle sunt unele dintre cele mai apreciate jocuri de strategie in Timisoara. Jocul de dezvoltare teritoriala Carcassonne se afla in TOP 10 cele mai iubite jocuri din Romania, potrivit unor sondaje recente.

Urmeaza campionate

Timisorenii se aduna de cateva luni aproape in fiecare sfarsit de saptamana sa se joace cu prietenii. Monopoly, Rummy, Moara, Scrabble, Carcassonne, Qwirkle, sah, Catan, Nu te supara frate sunt cele mai apreciate in capitala Banatului. Acestea sunt insa doar cateva dintre cele existente pe piata.

„La inceput ne-am adunat mai multi prieteni, ne intalneam sa ne jucam, dar apoi am zis sa facem ceva oficial si sa chemam mai multi oameni. Am inceput din octombrie anul trecut, ne vedeam odata la doua saptamani si de aproximativ o luna ne jucam in fiecare duminica seara. Intentionam sa organizam si concursuri, impreuna cu partenerii nostri, care ne furnizeaza jocurile. Se fac deja campionate de Carcassonne in mai multe orase din tara”, ne-a spus Alexandra Vacarus, de la Fundatia Rubin, care organizeaza in fiecare duminica seara jocurilor de societate.

Potrivit organizatorilor, in mai multe orase din tara se tin de ceva vreme campionate locale de Carcassonne, iar castigatorul merge mai departe la Campionatul National de la Cluj, apoi la cel Mondial. In curand, la aceste concursuri vor putea merge si timisoreni.

Cum se joaca Carcassone si Qwirkle

Patratele individuale de pe tabla de joc dezvaluie un peisaj medieval fascinant, Carcassonne fiind nu numai numele unui vestit oras din sudul Frantei, ci si reprezentarea unei imense fortificatii. Jucatorii isi pun la incercare atat inventivitatea, cat si perspicacitatea cand trebuie sa plaseze supusii in zone strategice.

Mai intai, jucatorii construiesc cu ajutorul patratelor o intreaga retea de orase, strazi, pajisti si manastiri. Apoi aduna puncte cu ajutorul unor supusi. Se pot juca maximum 5 oameni.

Cat despre Qwirkle, aici regulile sunt cat se poate de simple. Jocul pune la incercare gandirea tactica si strategica.

Sunt 108 piese din lemn ce trebuie plasate, dupa doua posibilitati, fie in functie de culoare, fie in functie de forma geometrica, dar de culori diferite. si aici se aduna puncte si se pot juca maximum 4 persoane. Cei care s-au jucat deja spun ca au devenit dependenti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.