TIMISOARA. Lucrarile de reabilitare a bulevardului Cetatii intra din aceasta saptamana intr-o noua etapa.
De miercuri, 18 august, se va inchide circulatia pe bulevard Cetatii pe sensul de mers catre str. Gheorghe Lazar – Calea Torontalului, pentru o perioada de 6 luni.
In sens invers, catre intersectia cu Bogdanestilor, se va circula in ambele sensuri pe cate o banda.
Timpii de semaforizare din intersecţia bd. Cetatii- str. Cosca- str. Gheorghe Lazar se vor ajusta in functie de noile restrictii impuse, precum si de valorile inregistrate in perioada mai sus mentionata.
Transportul de persoane pe traseul liniei de tramvai dezafectate se va efectua cu autobuze.
Va reamintim, la finalul lunii iunie s-a inchis circulatia pe primul tronson din bulevardul Cetatii, unde au demarat lucrarile de reabilitare.
Zona de lucrari pentru proiectul “Reabilitare liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale in Municipiul Timisoara, Traseul 4 – Bulevardul Cetatii” cuprinde traseul liniei de tramvai de pe bulevardul Cetatii, de la intersectia cu Calea Bogdanestilor pana la intersectia cu Calea Torontalului, inclusiv bucla de intoarcere.
3 ani de lucrari
Castigatorii licitatiei au avut la dispozitie 6 luni pentru proiectare. Proiectul tehnic a fost intocmit si apoi predat Primariei, iar institutia a cerut mici schimbari, care au fost efectuate. Era vorba despre redimensionarea trotuarelor si pistelor de biciclete, care urmeaza sa fie mai mari decat prevedea planul initial, dar si de realizarea unor treceri de pietoni in plus si o usoara mutare a liniilor de tramvai.
Lucrarile sunt prevazute sa dureze 3 ani, iar in acest timp trebuie refacuti 1,57 km de linie cale dubla de tramvai si reabilitati 25.800,94 mp de carosabil si 12.291,45 mp de trotuare. De asemenea, vor fi construite piste de biciclete, se va extinde spatiul verde, portiunea dintre sinele de tramvai urmand a fi inierbata. In proiect este cuprinsa si modernizarea a 10 statii de tramvai.
Constructorii primesc 17.365.145 euro cu TVA, in vreme ce, pentru asistenta tehnica, dirigintele de santier primeste aproape 50.000 de euro, cu TVA. Autoritatile si-au propus ca executia lucrarilor sa inceapa din bugetul local, iar in a doua parte a anului, spera sa primeasca bani europeni pentru proiect, acesta aflandu-se pe lista de rezerva pe POR.