A treia zi de Craciun este una speciala pentru mii de romani care poarta numele de Stefan sau Stefania. Si sunt aproape o jumatate de milion.
CITESTE SI: Momente teribile in a doua zi de Craciun la un strand din vestul tarii. Copil dus in stare grava la spital
Sfantul Stefan a fost primul martir crestin condamnat la moarte de autoritatile iudaice din Ierusalim. Potrivit Noului Testament, Sfantul Stefan a fost unul dintre cei sapte barbati ”plini de Duh Sfant si de intelepciune”, alesi de catre apostoli pentru a indeplini calitatea de diaconi. Stefan a fost unul dintre ucenicii lui Iisus Hristos, care il urmau pretutindeni si care au asistat direct la faptele sale. Fiind ales sa ii conduca pe diaconi, Sfantul Stefan a fost numit Arhidiacon.
Pentru ca predica in public invataturile lui Hirstos, el a intrat in atentia fariseilor. El a fost adus in fata Sinedriului si judecat de acelasi Caiafa, care il judecase pe Iisus. A fost gasit vinovat de blasfemie si condamnat la moarte, dupa care a fost ucis cu pietre.
La romani, ziua Sfantului Stefan este legata si de o serie de traditii si superstitii. Iata ce nu trebuie sa faceti in a treia zi de Craciun:
Aventurile montane nu sunt recomandate in ziua Sfantului Stefan. Se spune ca sfantul ne protejeaza in aceste zile, insa nu este de acord cu calatoriile hai-hui deoarece acestea sunt considerate o sfidare la adresa sa.
Pe 27 decembrie se face pomenirea celor care au murit in imprejurari dramatice. Se impart pachete cu mancare tinerilor care poarta numele Stefan, Stefania, Fanica, Fanel etc.
Crestinii care au probleme in familie ori de sanatate este bine sa duca in casa o icoana sfintita cu Sfantul Stefan.
Citeste mai multe: AICI