TIMISOARA. 106 persoane s-au vaccinat cu serul AstraZeneca la cabinetele medicilor de familie in prima saptamana de la debutul programului pilot care se desfasoara la Timisoara, potrivit raportarii Directiei de Sanatate Publica Timis.
In judeţul Timis, de la debutul campaniei de vaccinare s-au administrat 175.883 doze vaccin impotriva COVID -19, dintre care 47.727 doze de rapel. In ultimele 24 de ore au fost administrate 4.318 de vaccinuri.
A fost inregistrata si o noua reactie la vaccin. Este vorba despre o vanataie in locul administrarii la brat, care este in curs de retragere.
La Timisoara, incepand din 7 aprilie, se desfasoara un proiect-pilot in cadrul caruia 50 de medici de familie s-au inscris pentru a vaccina impotriva COVID-19 pacienţii pe care ii au inscrisi pe liste. Fiecare dintre medici poate vaccina pana la 10 oameni pe zi cu serul de la AstraZeneca, avand toate dotarile necesare in cabinete. La momentul inceperii implementarii programului, 100 de oameni erau inscrisi pe listele medicilor de familie.
Pareri
Oare cati din medicii de familie sau vaccinat pana acum?
Prea putini.
Inainte de inceperea campaniei se bateau cu caramida in piept, ca medicii, militienii, astia din prima linie se vaccineaza primii…
Ete lupa, ca nu se vaccineaza cum au promis.
Si nemtii si francezii refuza sa se vaccineze in masa si ei nu au antene sa ii tampeasca, sunt doar mai rezonabili.
Romania, colonia bananiera, a devenit cobai. Si inainte sa injurati verificati cate tari au oprit vaccinul Astra Zeneca, romanii in schimb vaccineaza cu el acum fara programare, la liber, asta zice multe, pentru cine are neuroni sa proceseze.
S-au*
Împotriva SARS-COV-2 nu se poate face vaccin! Așa cum nu s-a putut face nici pentru HIV ori pentru virusul hepatitic C. Pentru că virusul are variabilitate antigenică.Afirmatia apartine Dr. Răzvan Constantinescu
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Variabilitatea genetică este proprietatea ființelor vii de a-și schimba, (sub influența mediului și a eredității, a factorilor externi și interni), însușirile lor morfologice, fiziologice, biochimice, ecologice, de a se deosebi unele de altele.Datorită variabilității, în natură nu există două ființe sau două organe perfect identice. Variabilitatea este contrariul eredității, deoarece prin variabilitate urmașii se îndepărtează de înfățișarea părinților (într-o măsură mai mică sau mai mare). Variabilitatea și ereditatea sunt totuși legate între ele prin sistemele de nucleoproteine din celulă.
Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” – poate genera noi variante antigenice și o variaţie limitată a potenţialului patogenic. Recombinarea, un eveniment mult mai rar, produce un virus nou, cu o nouă combinaţie de gene şi cu proprietăţi antigenice noi. Emergenţa unei tulpini virale noi este condiţionată de capacitatea sa de multiplicare şi de diseminare la organismele sensibile, iar apariția de epidemii sau pandemii depinde de capacitatea de diseminare a virusului
Adică 2 oameni / medic într-o săptămână. Înghesuială mare!