TIMISOARA. La Spitalul Municipal din Timisoara va incepe construirea unui nou corp de cladire, chiar langa sediul principal al unitatii spitalicesti. Imobilul, cu demisol, parter si doua etaje urmeaza sa adaposteasca mai multe sectii ale spitalului, care are serioase probleme legate de cladirile in care functioneaza diverse sectii.
„Vrem sa dam drumul la studiul de fezabilitate, pentru ca specialistii sa ne spuna care sunt solutiile cele mai potrivite. Urmeaza intocmirea proiectului si demararea lucrarilor. Am vrea ca acest lucru sa se intample in cel mai scurt timp, pentru ca avem o preocupare continua legata de unitatile spitalicesti din Timisoara, pe care vrem sa le sprijinim atat din punct de vedere al dotarii cu aparatura necesara cat si al spatiilor in care isi desfasoara activitatea”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timisoarei.
In cazul Spitalului Municipal sunt probleme la clinica ASCAR, care functioneaza intr-un spatiu pentru care Primaria plateste chirie, asa incat investitii serioase nu se prea pot face acolo, ci doar cel mult lucrarile de intretinere necesare. In plus, clinica este departe de celelalte sectii ale spitalului, inclusiv Unitatea de Primiri Urgente si laboratorul, asa incat circuitul intraspitalicesc nu functioneaza in conditii optime, o solutie fiind mutarea clinicii in imobilul care se va ridica langa Spitalul Municipal.
Si cladirea de pe strada Marasesti, care adaposteste Clinica de Dermatologie, reprezinta o problema. Daca pentru Dermatologie s-a gasit o solutie, si anume mutarea in imobilul de pe strada Ofcea, in vechiul sediu mai raman o parte din bolnavii internati la oncologie si anume cei care urmeaza tratamentul de radiologie. Pentru acestia este nevoie nu un alt spatiu , care ar putea fi amplasat in noul corp de cladire.
Pentru noul imobil care va adaposti mai multe sectii ale Spitalului Municipal banii vor veni din bugetul local, dar reprezentantii Primariei spun ca vor incerca sa obtina si fonduri de la Guvern.
In aria de asistenta a Spitalului Municipal din Timisoara se afla in jur de 2 milioane de oameni, precizeaza managerul unitatii Octavian Mazilu. Unitatea sanitara functioneaza in 13 cladiri, aflate in 10 locatii.
Pareri
Ce se mai aude cu cladirea lasata in paragina pe Calea Torontalului, destinata initial Spitalulul Municipal? De ce nu se investesc banii noului corp de cladire, pentru finalizarea acelei cladiri inceputa la sfarsitul anilor 90 si ramasa nefinalizata pana astazi?