TIMISOARA. In 19 si 20 mai 2016, la Universitatea Politehnica Timisoara au loc lucrarile Conferintei Internationale Smart Learning Ecosystems and Regional Development – SLERD, organizata de ASLERD (Association for Smart Learning Ecosystems and Regional Development) si IAFES (International Association for e-Science) in parteneriat cu UPT, cu sprijinul Primariei Timisoara, al Asociatiei Smart City si al Asociatiei BanatIT.
Invitati speciali ai conferintei sunt Sorin Maxim, director general la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest si Fred Garnett de la Knowledge Lab, Londra. La Timisoara mai sunt asteptati reprezentanti ai unor importante asociatii europene, precum si personalitati locale implicate in proiectul Smart City.
Programul conferintei cuprinde si o dezbatere pe tema Raportului de la Timisoara: Better Learning for a Better World Through People Centered Smart Learning Ecosystems (Educatie mai buna pentru o Lume mai buna prin Ecosisteme inteligente centrate pe oameni), care va fi asumat de toate asociatiile, va fi public si va fi transmis Comisiei Europene si Parlamentului European.
„SLERD se afla la prima editie si are un program ambitios. Speram ca eforturile organizatorilor sa fie rasplatite cu feedback pozitiv din partea participantilor. Emotiile noatre sunt cu atat mai mari cu cat joi, 19 mai 2016, va avea loc si celebrarea a 20 de ani de la infiintarea Centrului Multimedia”, a declarat prof.dr.ing. Radu Vasiu, directorul Centrului Multimedia si Presedintele Senatului UPT.
Evenimentul aniversar se va desfasura incepand cu orele 16:30, in Amfiteatrul K1, Bul. V. Parvan, nr. 2B, Timisoara.
Centrul de Cercetari Multimedia al UPT desfasoara activitati educationale, de cercetare si inovare in contextul tehnologiilor informationale si de comunicare, fiind axat in ultimii ani pe Tehnici si tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate Augmentata Antreprenoriat in ICT, Promovarea ICT si multimedia, Tehnologii educationale avansate, OER, MOOCs. Centrul Multimedia desfasoara activitati de sustinere a antreprenoriatului in ICT (StartUp Weekend, HackTM, Hackaton Open data sau Hackaton Cultural, Meet-ups) si organizeaza anual concursul studentesc IDMSC International Digital Media Student Contest. Centrul Multimedia sustine specializarile educationale la nivel de licenta dar si la Master in Tehnologii Multimedia, Comunicare si Relatii Publice in Media Digitala si la Master in Tehnologii, sisteme si aplicatii pentru eActivitati (e-media, e-afaceri, e-sanatate, e-guvernare).