La Universitatea Politehnica Timisoara se stabileste viitorul Constructiilor Metalice

TIMISOARA. La Universitatea Politehnica Timisoara continua seria conferintelor internationale itinerante. Dupa ce intre 25 si 27 mai 2016 a avut loc, pentru prima data in Romania, conferinta internationala MAKELEARN & TIIM, organizata de International School for Social and Business Studies in parteneriat cu Universitatea Politehnica Timisoara, in perioada 30 mai – 1 iunie 2016, la Biblioteca Universitatii Politehnica Timisoara se desfasoara „The International Colloquium on Stability and Ductility of Steel Structures” (Conferinta internationala pentru Stabilitatea si Ductilitatea Structurilor Metalice).

SDSS 2016 este organizata de Departamentul de Constructii Metalice si Mecanica Constructiilor din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, in colaborare cu Academia Romana – Filiala Timisoara, si cu sprijinul Conventiei Europene de Constructii Metalice – ECCS si al Consiliului pentru Stabilitatea Structurilor Metalice – SSRC.

„Peste 270 de autori din 28 de tari, de pe 5 continente, au contribuit cu 115 de lucrari stiintifice, acoperind 9 teme de maxima actualitate. Dincolo insa de numarul impresionant al participantilor internationali, trebuie sa evidentiez calitatea celor prezenti la conferinta: keynote speakerii fac parte din top 10 personalitati ale domeniului, la nivel mondial”, a precizat domnul Academician Dan Dubina.

Dintre invitatii de marca ai conferintei mentionam:

Doamna profesor Ulrike Kuhlmann, de la Universitatea din Suttgart, coordonatorul european in cadrul Comitetului pentru Normalizare (CEN) in domeniul structurilor metalice si mixte.
Profesor Kim Rasmussen, Directorul responsabil cu cercetarea la scoala de Inginerie a Universitatii din Sidney.

Profesor Siu-Lai Chan, de la Universitatea din Hong Kong, Director responsabil cu cercetarea.
Profesor Ron Zimian, director executiv al Consiliului pentru Stabilitatea structurilor Metalice (SSRC) din Statele Unite ale Americii.

Importanta manifestare stiintifica se desfasoara pentru a treia oara la Timisoara, editiile precedente avand loc in 1982 si 1999. Programul cuprinde pe langa sesiunile paralele, workshopul SAFEBRICTILE – Standardization of Safety Assessment Procedures across Brittle to Ductile Failure Modes (Standardizarea procedurilor de evaluare a sigurantei pentru modurile de rupere fragila si ductilitate) si sedinta europeana a Comisiei Tehnice pentru Stabilitatea Structurilor Metalice .

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.