Laborator nou-nout, dotat cu aparatura de ultima generatie, la Universitatea Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara intretine o colaborare stransa, de mai multi ani, cu mediul economic din oras.

Relatia este benefica pentru ambele parti: companiile isi asigura astfel resursa umana de care au nevoie, iar universitatea beneficiaza pe de o parte de dotari si amenajari de laboratoare, pe de alta parte de programe de internship prin care studentii Universitatii Politehnica Timisoara isi pot realiza diplomele de licenta si de disertatie in cadrul companiilor partenere. Mai mult, studentii vin astfel in contact direct cu realitatile din mediul economic, putand sa aplice in practica notiunile teoretice invatate.

In acest sens, la Departamentul de Electroenergetica specializarea Ingineria Sistemelor Electroenergetice, din cadrul Facultatii de Electrotehnica si Electroenergetica a UPT, s-a inaugurat noul laborator Honeywell.

Laboratorul C221 a fost dotat cu echipamente electronice (8 osciloscoape, 4 sonde optice comunicare smart meter, 5 surse laborator, 6 multimetre,  1 cleste ampermetric, 1 trusa reglabila c.c.) si infrastructura IT (8 calculatoare si un laptop pentru citire contoare panou). De asemenea, au fost efectuate si lucrari de reparatii si modificari la reteaua electrica astfel incat echipamentele sa fie utilizate in cele mai bune conditii.

Mai mult de 370 de studenti din cadrul facultatii vor folosi noul laborator pentru cursurile de  Tehnologia Informatiei si Programarea Calculatoarelor, Masurarea Marimilor Electrice, Microcontrolere si Sisteme Integrate, Calitatea Energiei Electrice, Instrumentatie Virtuala.

Colaborarea dintre Honeywell, companie prezenta de 20 de ani in Romania, cu sedii in Bucuresti, Timisoara si Lugoj, si Universitatea Politehnica Timisoara nu se rezuma numai la amenajarea acestui laborator. Aceasta a demarat in 2015 si a inclus o sponsorizare pentru amenajarea unui alt laborator, in cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale, programe de internship prin care studentii Universitatii Politehnica Timisoara si-au putut realiza diplomele de licenta in cadrul companiei, precum si organizarea vizitei la Timisoara a laureatului Premiului Nobel  pentru fizica, Dr. Robert W. Wilson, care a sustinut prelegeri pe teme stiintifice  si a stat de vorba cu studentii UPT in cadrul programului Honeywell Initiative for Science and Engineering.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. E interesant cum „in vremurile bune” pe care unii le regreta, cand toate fabricile erau „ale noastre, ale poporului’, n-a venit nici o firma sa utileze vreun laborator sau sa doneze ceva piese electronice. La AEM piesele cazute pe jos nu se mai sortau, mergeau direct la gunoi sau erau „redistribuite” de angajati in buzunarele proprii.