Le consumam zilnic si habar nu avem ca sunt produse cancerigere

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca celularele sunt cancerigene. Gandind la rece, suntem înconjurati de obiecte cancerigene pe care le utilizam frecvent. Vezi mai jos care sunt cele care ne pun viata în pericol, potrivit healthy.kudika.ro.

Cafeaua. Potrivit Huffington Post, cercetarile au aratat ca sase cani de cafea pe zi pot scadea riscul de cancer la prostata, in timp ce consumul a cinci cani de cafea pe zi descreste considerabil si riscul cancerului la san pana la 57%. Pe de alta parte, alte studii arata ca doua cani de cafea pe zi ar putea creste riscul de cancer de plamani cu 14 procente.

Muraturile. Consumul de legume murate poate creste riscul diferitelor tipuri de cancer, inclusiv cel al esofagului si cancerul stomacului.

Alcoolul este vinovat pentru 10 procente din toate tipurile de cancer intalnite la barbati si 3 procente la femei, iar potrivit unui studiu recent, consumul exagerat de bauturi alcoolice mareste riscul de cancer de san, gat si ficat.

Solarul. Un studiu recent a aratat ca riscul acestui tip de cancer, creste alarmant cu 75 de procente, atunci cand folositi solarele inainte de a implini varsta de 30 de ani.

Pudra de talc contine azbest, care nu mai este folosit in zilele noastre, tocmai din cauza proprietatilor sale cancerigene. Potrivit Cancerg.org, pudra care nu contine aceasta minerala fibroasa, folosita in prezent, creste riscul de cancer ovarian cu 30%, daca este utilizata in apropierea zonei genitale, deoarece pudra poate patrunde cu usurinta prin vagin, uter si tuburile falopiene.

Terapia de inlocuire a hormonilor consta in administrarea de estrogen sau progesteron pentru a elibera simptomele menopauzei, printr-o pastila, un plasture sau un inel care administreaza substante.

Acest tratament a provocat numeroase cazuri de cancer la san, ovarian, endometrial sau cancer uterin. De aceea doctorii recomanda administrarea acestori hormoni in cea mai mica doza si intr-o scurta perioada de timp, pentru a fi cat mai putin invaziv pentru organism, scrie Cancer.org.

Cancerul dobandit la locul de munca.
Potrivit Agentiei Internationale de Cercetare a Cancerului, cei care lucreaza in domeniul curatatoriilor chimice sunt expusi la fumuri chimice si solventi si sunt mai predispusi sa se imbolnaveasca de cancer la esofag, in timp ce persoanele care lucreaza ca barbier sau coafeza si ei sunt expusi la cacer de plamani sau de vezica, deoarece sunt expusi la diverse toxine, scrie OxfordJournal.com.

Radiatiile ultraviolete. Melanomul, cel mai mortal cancer de piele, este cel mai cunoscut printre oamenii care traiesc in regiuni cu mult soare.

Cadmiul a facut mare valva cand a fost descoperit in cantitati mari in bratarile branduite ale cantaretei Miley Cyrus. Studiile arata ca expunerea la cadmiu, prin inhalare sau daca se lucreaza cu metale, mareste riscul de cancer pancreatic, scrie aacrjournals.org.

Tutunul care nu se fumeaza. Exista cel putin 28 de chimicale in tutunul care nu se fumeaza, cum ar fi tutunul inhalat „tras pe nas” sau cel care se mesteca. Toate sunt cauze cunoscute ale cancerului bucal, de esofag si pancreatic.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete