Le consumi zilnic! Top 10 combinatii alimentare care dauneaza grav sanatatii. Ce si de ce trebuie sa eviti in alimentatie

Nu toate alimentele pe care le consumam se digera la fel. Unele au nevoie de un timp mai indelungat pentru a fi procesate pe cand altele sunt digerate extrem de rapid. Consecintele unor amestecuri de alimente pot duce la diverse probleme: balonare, crampe, ameteala, stari de oboseala sau probleme de tranzit.

Omleta cu branza si carne
De obicei combinarea mai multor produse proteice la o masa nu este recomandata. In loc de oua, puteti consuma legume impreuna cu branza sau carne.

Cereale si fulgi de ovaz cu lapte si suc de portocale
Enzima responsabila pentru digestia amidonului din cereale este distrusa de acidul din sucul de fructe. Daca nu vreti totusi sa renuntati la suc, consumati-l cu 30 de minute inainte sa mancati cerealele cu lapte.

Banane cu lapte
Este una dintre cele mai grele si toxice combinatii alimentare care are ca rezultat ingreunarea corpului si a procesului de gandire.

Fasolea cu branzeturi
Combinarea proteinei din lactate cu fasolea va duce la balonare si nimeni nu isi doreste acest lucru dupa masa.

Paste sau paine cu branza
Amestecarea proteinelor cu amidonul duce la inhibarea digestiei salivare. Proteinele si amidonul au nevoie de enzime si de niveluri de aciditate diferite pentru a fi digerate. Daca sunt consumate impreuna organismul va alege sa digere proteinele iar amidonul va fermenta. Branzeturile trebuie consumate impreuna cu verdeturi pentru a fi digerate cat mai usor.

Sos de rosii cu branza pentru paste
Rosiile sunt acide si nu trebuie consumate cu amidonul din paste. Daca mai adaugam si lactate rezultatul va fi unul dezatruos.

Fructe si carne (ex: pepene galben si prosciutto)
Fructele bogate in zahar trebuie mancate separat de proteine sau amidon. Daca doriti mai multa energie in urma consumului de fructe mancati-le separat cu cel putin 30 de minute inainte de orice alte alimente.

Iaurt cu fructe
Consumul fructelor cu lactatele duce la schimbarea florei intestinale si la producerea toxinelor si alergiilor. Iaurtul poate fi consumat, sub forma de desert, cu putina miere, scortisoara si stafide, in locul fructelor de padure acre.

Citeste mai mult AICI

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.