TIMISOARA. A iesit la iveala o legatura interesanta intre noul presedinte ales al Statelor Unite ale Americii si Timisoara. ‘Donald Trump apreciaza cel putin un timisorean‘, au comentat utilizatorii de Facebook din Timisoara in aceasta seara.
Aceasta dupa ce in mediul virtual a fost postata o fotografie care il infatiseaza pe Trump alaturi de artistul banatean Silviu Oravitzan.
Imaginea a fost surprinsa la inceputul anilor 2000 la New York, unde Oravitzan a organizat o expozitie, careia i-a trecut pragul insusi Donald Trump. Iar momentul a fost imortalizat intr-o poza.
Fotografia se bucura de o multime de aprecieri pe Facebook.
„A fost la expozitia mea care a fost la New York in 2001, o expozitie pe care am avut-o la Muzeul de Arta Catolica, atunci cand s-a inaugurat muzeul, si eu am expus intr-o sala foarte cuprinzatoare alaturi de Salvador Dali. A fost si el invitat acolo„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Silviu Oravitzan.
Artistul dezvaluie ca la acea vreme Donald Trump si Hillary Clinton erau prieteni.
„Ca om, mi s-a parut natural, foarte normal, era interesat de ce se intampla acolo. De altfel, in board-ul muzeului era si Hillary Clinton, care nu a fost la vernisaj. Doar Trump a fost. Erau pe vremea aia prieteni„, a mai spus pentru opiniatimisoarei.ro Silviu Oravitzan.
Intrebat ce a discutat cu Donald Trump, artistul banatean a spus ca nu doreste sa dezvaluie pentru ca vrea sa pastreze o aura de mister in jurul acestei intalniri.
CITESTE SI: Prima ninsoare la Timisoara? Anuntul meteorologilor!
Silviu Oravitzan este un faimos artist plastic roman nascut in 4 octombrie 1941 la Ciclova Montana, in judetul Caras-Severin. Are numeroase expozitii si lucrari de arta in muzee si colectii private din Romania, Marea Britanie, Franta, Germania, Suedia, Statele Unite etc.
Intre anii 1958-1960 a urmat cursurile Institutului Pedagogic din Timisoara, iar intre 1960 si 1963 pe cele ale Universitatii din Timisoara, Facultatea de Arte Plastice. in 1983 a obtinut Bursa Logos, la Paris. In 1984 a primit Bursa Fundatiei Peer Mattsson (Suedia). In perioada 1963–1970 a fost profesor de desen la Liceul „Iulia Hasdeu” si la Liceul „Coriolan Brediceanu” din Lugoj. Din 1985 pana in 2006 a fost director al Galeriei Pro Arte din Lugoj. Din 1997 a fost profesor invitat la Universitatea de Vest din Timisoara, Facultatea de Arte Plastice (clasa profesorului Constantin Flondor). Din 2005 este afiliat Institutului Roman de Studii Inter-ortodoxe, Inter-confesionale si Inter-religioase (INTER).
Operele lui Silviu Oravitzan se gasesc in colectii de stat: Muzeele de Arta din Timisoara, Bucuresti, Resita, Lugoj, Muzeul de Arta din Reszow (Polonia), Muzeul de Arta Moderna din Debrecen (Ungaria), precum si in colectii private: Papastefanakis (Grecia), Christophe si Dana Giovaninetti, Sergiu Celibidache, Claude Massuard (Franta), Peer Matson (Suedia), David Pagrotski (Marea Britanie), Helga May, R. Kolles, Al. Breban, Maria Beck (Germania). in 2003 Oravitzan a realizat sculptura in lemn de mari dimensiuni de la resedinta din Manastirea Nicula a Mitropolitului Bartolomeu al Clujului. Un an mai tarziu a finalizat iconostasul bisericii ortodoxe „Schimbarea la Fata” din Cluj.