Les latrine

In limba franceza, privata se numeste latrine adica toaleta, WC  sau chiar latrina. Am stat eu si m-am gandit daca o privata e latrina, atunci un privat e un latrin si uite asa m-am gandit eu ca omul de afaceri intreprinzator, adica privat, s-ar putea numi latrin.
Latrinul este intreprinzatorul de succes care are lantul de aur de doua degete, un mertzan sau un gip – nu mai nou de 8-9 ani – o taraba in piata la Badea Cartan, Iosefin sau 700, o nevasta grasa si fardata excesiv care vorbeste pitigaiat si nu in ultimul rand, are un cont in banca, mai tot timpul gol.
Latrinul nu plateste dari la stat, pentru ca se invarte, isi scoate contabilitatea – luna de luna – pe 0 (zero) sau chiar pe minus dar este cel mai mare si vehement critic al puterii, oricare ar fi aceasta, latrinul este – in opinia lui si numai a lui (eventual al nevestei, aia pitigaiata) – un expert in bugete, finante si/sau macroeconomie. Latrinul este cetateanul indignat de la spital, care injura sistemul sanitar si guvernul pentru lipsa de eficienta in colectarea taxelor si bugetarea corecta a spitalelor. Latrinul este cel mai intelept vecin de pe casa scarii si de la scara cealalta, el explica – invariabil – cu voce tare care ar fi solutiile iesirii din criza. Bineinteles ca latrinul s-a implicat in viata publica, aproape seara de seara apare la televizor si ne explica ce-ar face el daca ar fi la putere.
Latrinul a intrat, aproape pe nesimtite, in viata noastra publica si privata ba mai mult, atunci cand a inteles ca oamenii cu o anumita educatie se sfiesc sa-l puna la punct sau sa-l apostrofeze, atunci si-a arogat calitati de lider si a inceput sa ne conduca.
Cam asa arata evolutia latrinului pe scara socio-profesionala, tristetea mare este ca latrinul are dreptul, conform legii, sa se inmulteasca…

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. M-am nascut intr-o iarna viforoasa, acu’ 23 de ani, noaptea, in personalu de Bocsa unde mama o dadea la toti. In buda. Mama era beata organ, asa ca mi-am taiat singur buricu si am chemat controloru, ca-mi inghetasera oole.
    Tata nu am. Asa a zis mama, ca zacea cracita beata manga pe iarba in spatele veceeului din Gataia. Nu stie cum a ajuns aclo, asa cum nu stie care din mustele care o bazaiau la fofo i-a facut bucuria- respectiv, de unde a carat samanta…sa fifost de pe peretii budei..sau de pe vreun motzat lasat de vreun betiv intre linii…o fi fost cheferist sau un simplu calator, excitat intre 2 trenuri de vanzatoarea stirba de seminte..oricum, uitandu-ma in oglinda, realizez ca sigur n-a fost intelectual.
    Copilaria mi-a fost trista, in canal, alaturi de tigani si evrei, asa cum am spus mai jos. De acolo m-am obisnuit sa ma iu8besc in diverse orificii pana am ajuns sa-mi placa. Dar tot gara ramane prima mea iubire. Am si un fetis secret: imi plac peretii de faianta, in special cei cu urme. Simt o dorinta nestavilita de a-i linge. Probabil, datorita originii mele – dat pe pereti si carat de muste acolo unde trebuie. Am zburat chiar inainte de iluminata conceptie, va dati seama? Curios cum n-am facut hepatita la limba pana acum…
    Viata trista mi s-a schimbat intr-o zi, cand un batranel sfios m-a luat cu el sa ma salveze. M-a dus intr-o curte mare cu cladiri cool apoi in camaruta lui unde m-a folosit drept gonflabila.