4,7 lei pentru un euro se cer la marile banci, dupa ce BNR a anuntat miercuri un curs de 4,6198 lei pentru un euro. E cel mai mare nivel la care a ajuns euro din 2012 pana acum, pe fondul accentuarii tensiunilor sociale.
Guvernul a adoptat astazi modificarile din Codul Fiscal prin Ordonanta de Urgenta, potrivit unui anunt al Ministerului Finantelor.
Ministerul va organiza in cursul dupa-amiezii o conferinta de presa.
Premierul Romaniei a atacat multinationaele si bancile care au dat liber angajatilor ca sa vina la proteste. In fata Guvernului s-au adunat cateva sute de oameni inca inainte de sedinta executivului.
Mai multe sindicate au anuntat mitinguri, iar pe retelele de socializare se face apel la iesirea in strada a romanilor.
Masurile din Revolutia Fiscala a Guvernului Tudose
Printre masuri se numara reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru veniturile din salarii, pentru unele pensii, pentru chirii, dobanzi, activitati agricole, introducerea unei “contributii asiguratorii pentru munca” de 2,25% pentru angajatori, majorarea nivelului salariului lunar brut in functie de care se acorda deducerea personala, reducerea cotei totale a contributiilor sociale obligatorii de la 39,25% la 37,25%, reducerea numarului contributiilor sociale de la 6 la 3. De asemenea, salariul minim brut pe tara va creste de la 1.450 de lei la 1.900 de lei incepand cu 1 ianuarie 2018.
O alta masura se refera la majorarea nivelului salariului lunar brut in functie de care se acorda deducerea personala: de la 1500 lei (in prezent) la 1950 lei – limita pana la care deducerile se acorda in suma fixa, in functie de numarul persoanelor aflate in intretinere; de la la 3000 lei (in prezent) la 3600 lei – limita maxima pana la care deducerile se acorda in mod degresiv. Pentru salariatii care realizeaza venituri brute lunare din salarii de peste 3.600 lei nu se acorda deduceri personale.
Totodata, Guvernul are in vedere majorarea numarului microintreprinderilor care vor plati impozit de 1% pe veniturile realizate, prin cresterea plafonului de incadrare ca microintreprindere de la 500.000 de euro la 1 milion de euro. in prezent, IMM-urile care realizeaza cifra de afaceri intre 500.000 de euro si 1 milion de euro platesc impozit de 16% pe profit.
Vom reveni cu amanunte
Pareri
Tot pachetul de măsuri ce generează destabilizarea economiei nationale face parte din programul de guvernare menit sa aducă valuri de bunăstare, pensii nesimțite, câini cu colaci în coada și multe minciuni gogonate tuturor inclusiv credulilor și fraierilor. Luați serviți, cu doua mâini va rog, ați încasat exact ce ați votat.
Cum sa spuna ca nu scade salariu la oamenii cand un calcul simplu de la 2200 sa iei 45%,cat vine fratilor ? 1210 ! Inainte luam 1474 (260 din start pa) … Si asta la un salariu mic,ce sa mai vorbim de cei din firmele mari Continentanl,Contitech ? La oamenii cu ratele la prima casa,sa iei si cateva sute de lei din treaba asta,cum va fi pentru acei oamenii viata in romania ? Cei care stau in chirie ? Mai o mica rata ca oricare ? Jale si cel mai slab guvern din toate timpurile ! Duminica in strada!
Cum sa spuna ca nu scade salariu la oamenii cand un calcul simplu de la 2200 sa iei 45%,cat vine fratilor ? 1210 ! Inainte luam 1474 … Si asta la un salariu mic,ce sa mai vorbim de cei din firmele mari Continentanl,Contitech ? La oamenii cu ratele la prima casa,sa iei si cateva sute de lei din treaba asta,cum va fi pentru acei oamenii viata in romania ? Cei care stau in chirie ? Mai o mica rata ca oricare ? Jale si cel mai slab guvern din toate timpurile ! Duminica in strada!
Nu e revoluţie fiscală, e anti-patronală şe va da vina pe patronat ca nu va maresc salariile …prin deciziile lor ne scot afara din casa asa nu se mai poate deja mocaneste prea mult mizeria .