Liber la afaceri in parcurile si locurile de joaca din Timisoara! Unde vor aparea terase, tarabe si tonete?

TIMISOARA. Din primavara aceasta, cel mai probabil, timisorenii care vor merge cu copiii in parcuri vor putea sa le cumpere direct de acolo cate un suc sau o inghetata, dar si sa bea o cafea cat isi supravegheaza prichindeii la joaca.

Daca la sfarsitul anului trecut au stabilit tarife pentru desfasurarea activitatilor comerciale in parcuri si in locurile de joaca din oras, consilierii locali voteaza, in aceasta saptamana, un regulament pentru afacerile ce vor incepe in parcuri. Se stabileste foarte clar ce fel de activitati comerciale vor fi, in ce parcuri si ce sanctiuni risca cei care nu respecta legea.

In prima faza, patronii sunt invitati sa-si deschida afaceri in 25 de parcuri si locuri de joaca din Timisoara: Parcul Copiilor “Ion Creanga”, Gradina Zoologica, Parcul Clabucet, Parcul Steaua, Parcul Fratii Constantin, Parcul Poporului, Parcul Karlsruhe, Parcul Central, Parcul Civic, Parcul Alpinet, Parcul Universitatii, Parcul Stadion, Parcul Lidia, Parcul Adolescentilor, Parcul Uzinei, Parcul Carmen Sylva, Parcul Zurrich, Scuar P-ta Plevnei, Parcul Petofi, Scuar P-ta Crucii, Scuar Arcidava, Scuar Arhanghelii Mihail si Gavril, Scuar Paun Pincio, Scuar Pompiliu Stefu, Parcul Zona Bucovina sau orice alta locatie aprobata de catre Consiliul Local.

Practic, vor putea fi puse automate cu sucuri, cafea, inghetata si produse preambalate. Vor putea fi puse tonete cu vata de zahar, popcorn, iar asociatiile si organizatiile nonguvernamentale vor putea programa activitati creative de pictura, desen, confectionare de jucarii si decoratiuni sau activitati de facepainting. Se pot programa si ateliere de olarit, modelaj, pictura pe lut sau sculptura. Si clovnii vor avea acces prin parcuri si locuri de joaca, contra unei sume.

Desi in unele parcuri sunt interzise plimbarile cu bicicletele, Primaria vrea sa permita celor care pun la dispozitia prichindeilor plimbari cu biciclete sau cu vehicule de tip carturi cu pedale ori masinute electrice cu acumulatori.

De asemenea, se vor putea amenaja zone pentru bazine cu apa demontabile pentru baloane de mers pe apa, zone pentru trambuline si bungee-jumping ori corzi elastice, zone pentru activitati nautice – acolo unde este cazul -, gen plimbari cu barca sau hidrobicicleta ori navomodelism.

Vor putea fi organizate si activitati recreative si fel de fel de ateliere, de la jocuri de grup pana la concursuri sportive ori dansuri pentru copii, teatru de papusi, jonglerie, pantomima, spectacole sau concerte in aer liber.

Comerciantii care nu respecta regulamentul Consiliului Local risca amenzi drastice, intre 300 si 1.500 de lei daca nu au acord de comert stradal sau folosesc alt mobilier decat cel stabilit de arhitectii Primariei Timisoara ori daca nu fac curat in zona inchiriata. Cei care folosesc neautorizat terenurile sau arunca gunoaie pe spatiile verzi ori deterioreaza aleile, spatiile verzi risca amenzi intre 1.000 si 10.000 de lei, daca sunt persoane juridice, si intre 100 si 200 de lei daca sunt persoane fizice. Mai risca amenzi intre 200 si 1.000 de lei pentru persoane fizice si intre 1.000 si 5.000 de lei pentru persoane juridice cei care nu respecta cerintele impuse de Primarie, ocupa nelegitim spatiile verzi sau distrug spatiile verzi prin poluare cu ape reziduale, chimicale, deseuri de productie, produse petroliere sau alte substante nocive.

Descarca de aici regulamentul!

CITESTE SI: Primaria Timisoara vrea trambuline, bungee-jumping, carturi sau bazine pentru baloane de mers pe apa in parcuri. S-au stabilit tarifele pentru activitati comerciale pe spatiile verzi

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sunt curios cand incepe taierea copacilor din parcuri, ca prea stanjenesc afacerie cu terase? Am impresia ca nu peste mult timp, intregul spatiu public va deveni o terasa foarte mare. Si o parcare nesfarsita. Sa cada si in centru blocurile vechi, dupa ce se va incepe construirea pasajului Robu, si se poate amenaja o parcare supraterana foarte mare. Alaturi de terase, bineinteles.

  2. E clar , s-a dus pe pwla ” Orasul Florilor ” !.

  3. Mda!Sa facem din oras o mare bodega !Sa poata venii in parcuri si turma de pitzii si de tampitii de cocalari ce le insotesc iar filmul e gata !O prostie tipica lui Robu!

  4. baaaa , astia s-au timpit la cap de tot ? ce kkt ….. ar trebui sa facem si noi ce au facut fratii nostri din kiev ca altfel nu se mai poate !!!

  5. Superb… am nunta, si mi-am ales parcul tocmai in asa fel incat sa nu apara umbrelute si alte cele… acuma o sa imi fac poze cu „Costel” ? In loc sa promoveze Filarmonica si Opera, ‘nea primaru’ promoveaza barurile si shawarma…

    Ce-i? Nu va mai ajunge Complexu? Ca si ala saracu’ s-a dus pe apa sambetei…