Liber la plimbare si relaxare in Parcul Alpinet din Timisoara. Are gradina japoneza, cu lac si podet, peste 300 de arbori noi si plante ornamentale. Foto

TIMISOARA. Dupa aproape un an de munca, Parcul Alpinet de pe malul Canalului Bega este gata.

CITESTE SI: Pasajul rutier de sub ‘Noua Timisoara’ prinde contur. Prima etapa este gata 

Parcul si-a schimbat complet infatisarea, a fost amenajata si o micuta gradina japoneza, cu lac si podet, au fost refacute aleile cu dale decorative. S-au montat zeci de banci si cosuri de gunoi, s-au sadit peste 300 de copaci, arbusti si alte plante si a fost instalat si un sistem modern de irigatie, controlat prin computer, direct de pe telefon. Totodata a fost refacut iluminatul si au fost montate panouri fotovoltaice rosii si verzi.

E superb, incepand de la iarba impecabila. N-am mai vazut asa iarba in Romania. N-am reusit inca sa facem la acest nivel, a fost si vremea favorabila si i-a mers bine ierbii. A fost adusa pe covor. Zona japoneza, zona cu rau de munte, pergolele au fost refacute, arata frumos. Am gandit toata aceasta strada Splaiul Vladimirescu, extinsa cu Alpinet, ca un ansamblu urban„, a spus primarul Nicolae Robu.

Astazi parcul a fost inaugurat, iar timisorenii se pot bucura de el.

Lucrarile in Parcul Alpinet au inceput la jumatatea lui 2017 si au costat aproximativ 300.000 de euro. Ar fi trebuit sa dureze 6 luni, insa au fost inregistrare intarzieri, din cauza iernii.

Primele amenajari in Parcul Alpinet au fost demarate intre 1930-1934, pe o suprafata de doua hectare, de catre arhitectul Mihai Demetrovici. Prima denumirea parcului a fost Arboretum, iar cu trecerea timpului a fost redenumit Alpinet. Infatisarea actuala i se datoreaza arhitectului Stefan Iojica, cel care l-a amenajat in 1967, cu ocazia expozitiei floricole. In 2003 a fost reamenajat din nou prin plantarea de magnolii, care au inlocuit plopii piramidali de pe faleza.

Tot in zona, SDM a amenajat Splaiul Vladimirescu, intre podurile Mihai Viteazu si Maria. S-au creat cca 50 de locuri de parcare acolo unde ele nu existau, si sunt in permanenta ocupate. Horticultura a amenajat frumos fasia dintre trotuar si carosabil pe partea opusa canalului, pe partea stanga a strazii. Putem sa ne bucuram ca avem un nou bulevard Vladimirescu exceptional ca aspect si functionalitate si adaugam un nou parc reabilitat, modernizat, zestrei de parcuri cu care Timisoara se mandreste„, a spus primarul Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu spune ca acum muncitorii firmei Lovrintim se vor concentra pe santierul din Parcul Central, astfel incat, pana in iarna, sa se termine lucrarile si acolo, unde se amenajeaza o gradina vieneza.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dl Robu, poate porniti si iluminatul public acolo, cu ocazia aceasta, ca e bezna completa pe Vladimirescu, la Flora, inca de la pod!

  2. ….”au fost inregistrate intarzieri ,din cauza iernii” !!! …trebuia eliminata IARNA !!!!

  3. Dl. Primar, incercati sa faceti cativa pasi, chiar n-ar fi rau sa si alergati putin, pe asa zisul gazon din Parcul Justitiei, realizat se pare tot de aceeasi „specialisti” Lovritim, si impartasiti-ne si noua trairile pe care le-ati avut. Daca ati scapat fara nici o entorsa sau luxatie a gleznelor sunteti un primar norocos. Acum, faceti un efort de imaginatie, si vizualizati cu ochii mintii, un copil alergand pe acel „gazon”. Ce parere aveti, sunteti tot asa de multumit de prestatia „Lovritim”?

  4. Intrebare: Numele carui arhitect peisagist va ramane in memoria colectiva legat de proiectul aceastei reabilitari? Sau, nu mai e cazul sa ne formaizam cu asa amanunte, si „proiectarea” se face in timpul realizarii efective a lucrarii ca in alte cazuri bine stiute?

  5. Si acum sa vezi „studentii” olteni cum se drogheaza in parc , boschetari si „localnici” civilizati

  6. aceste lucrari trebuie intretinute…

  7. Lae a vrut sa umple de birturi acest parc, dar in final „vocea poporului” a fost mai puternica. „Zona japonez” se potriveste ca nuca in perete, asa cum EL se potriveste in functia de primar. Cine va avea grija de acest parc? Horticultura? Primaria?

  8. 15€ pe metru patrat. Zici ca i-a pus parchet.

  9. Si totusi, nimeni nu-si da seama ca nemernicii de la Lovrintim au taiat superbul copac (cires japonez?) din fata scarilor podului spre Maria? In fiecare primavara acesta oferea o minunata priveliste prin explozia de flori de un roz intens, care dura zile in sir. Care este reactia Directiei de Mediu la aceasta masacrare cu totul si cu totul gratuita? A propos, Dl. Robu, cand ati avea timp, intr-o dupa-amiaza, sa veniti in parc sa numaram impreuna cei 300 de copaci pe care Lovrintim declara ca s-au plantat?