TIMISOARA. Mai intai o reorganizare, iar pasul doi desfiintarea. In ultima sedinta in plen a Consiliului Local Timisoara, alesii au luat o decizie in legatura cu Colegiul Tehnic Ion Mincu.
Consilierii au stabilit ca scoala cu invatamant primar, gimnazial si profesional sa fie reorganizata prin distribuirea claselor catre alte unitati de invatamant din Timisoara.
„Am votat doua propuneri referitoare la reteaua scolara din 2018-2019. Propunerile urmeaza sa plece catre Inspectoratul Scolar si Ministerul Educatiei, pentru avizul conform si ulterior sa se intoarca intr-o decizie finala la Consiliul Local. Cea mai importanta hotarare a fost cea legata de divizarea totala a liceului Ion Mincu si reasezarea claselor intr-o alta forma a retelei scolare. Pornind de la partea de primar si gimnazial, care ni s-a parut logic sa functioneze impreuna cu Scoala Generala numarul 24. Sunt doua scoli foarte apropiate, dintre care una cu o mare presiune a numarului de elevi – Scoala generala numarul 24, care risca anul acesta sa intre in trei schimburi de educatie. Prin numarul de sali aferent si prin faptul ca vor functiona pe aceleasi cicluri, primar si gimnazial, noua scoala 24 ar putea acoperi si presiunea legata de clasele pregatitoare„, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.
Elevii de la Mincu vor fi impartiti in functie de profiluri si niciun cadru didactic nu isi va pierde locul de munca.
„Partea de clase de arhitectura ar merge, prin decizia Consiliului Local, la Liceul de Arte Plastice, rezolvand, din acest punct de vedere, mai multe probleme. Faptul ca ambele tipuri de educatie sunt unele vocationale, au materii in comun si ar putea sa functioneze foarte bine in noul spatiu de pe strada Lorena si unde sunt conditii foarte bune. Clasa de Constructii s-ar muta la Colegiul Tehnic de Vest, iar partea de automotive si electronica ar urma sa mearga catre liceul Ungureanu. Din toate discutiile pe care le-am avut cu Inspectoratul Scolar si din toate simularile facute vedem ca niciun profesor nu va pierde nicio ora, practic se va eficientiza si se va pune pe o baza mai logica acest sistem, dupa ce din pacate Colegiul Mincu a avut rezultate mai putin bune in ultima vreme si am facut cu greu clasele, atat la liceu cat si la gimnaziu„, a mai spus viceprimarul.
Cladirea ar putea reveni Colegiului Nikolaus Lenau care sa mute acolo elevii care invata acum pe Intrarea Doinei.
„Prima propunere care este pentru acel spatiu este aceea de mutare a unora dintre clasele Liceului Lenau, care de asemenea are o presiune uriasa in privinta claselor primare si de gimnaziu. Liceul functioneaza acum in patru spatii, dintre care doua sunt cu probleme. Pe de o parte, spatiul in care ne aflam in chirie la RATT, de pe Intrarea Doinei, care are o destinatie mai degraba de birouri, astfel ca va avea probleme in a fi autorizat ISU si, pe de alta parte, spatiile pe care le folosim acum in fostul camin de pe strada Nemoianu. Aici sunt spatii mici, formate din foste camere. Mutarea gimnaziului si a claselor primare pana la edificarea noului campus, in spatiul de la Mincu, ar rezolva, temporar si aceasta problema„, a explicat viceprimarul Timisoarei Dan Diaconu.
Urmeaza ca Inspectoratul Scolar Timis sa primeasca o instiintare in scris a deciziei luate in Consiliul Local in privinta reorganizarii Colegiului Mincu, iar apoi reprezentantii ISJ vor trebui sa dea un aviz in acest sens.
FOTO: panoramio.net
Pareri
Dece nu se da/muta tot Lenaul in cladirea gen.26 ?!
Cladire pe 3 niveluri !
E prea la periferie pentru ei.
Iar gen.24 a luat deja un etaj din gen.26.Nici gen.24 nici gen.19 nu mai incap….
Liceele cu medie de admitere sub nota 5 ar trebui desfiintate si transformate in scoli de meserii. In cei patru ani de liceu nici un elev cu medie mai mica nu va face „saltul” miraculos ca sa promoveze BAC-ul si atunci nu e timp pierdut?