Liceul din Timisoara unde se va invata ca in America. Cum se vor desfasura cursurile, din toamna?

TIMISOARA. Unul dintre liceele de top din Timisoara isi schimba modul de predare. Acesta ar putea fi atat pe placul copiilor, cat si al dascalilor, si este ‘importat’ din  invatamantul de peste ocean.

De anul viitor, elevii care invata la liceul Jean Louis Calderon din Timisoara nu vor mai avea sali de clase obisnuite, aceleasi in care sa invete in fiecare ora, ci se vor muta dintr-un cabinet in altul, la fel ca in America.

„Din toamna elevii vor beneficia de un invatamant modern, in laboratoare noi, dotate cu tehnica moderna de calcul, laborator de fizica, laborator de chimie, laborator de Biologie, iar tot procesul de invatamant se va desfasura in cabinete, ceea ce cred ca este o noutate pentru invatamantul din Timis. Vor avea table smart, fiecare clasa va avea si calculatoare, incat profesorul sa isi poata desfasura ora intr-o maniera moderna. Practic, o sa se mute copiii dintr-o sala in alta, la fiecare ora. Copiii nu vor mai avea o singura clasa in care sa isi faca toate orele”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Lia Istin, directorul Liceului Jean Louis Calderon.

Mai exact, elevii isi vor desfasura fiecare ora intr-o alta sala, dotata corespunzator pentru fiecare disciplina in parte, tocmai pentru ca acestia sa se poata folosi de toate cele necesare pentru a intelege mai bine fiecare materie.

copii scoala clasa

Pregatire gratuita pentru admitere la Calderon!

Elevii din tot judetul Timis pot participa la pregatire gratuita pentru admiterea la sectiile bilingve ale Liceului Calderon. Acestia vor putea participa saptamanal la cursuri gratuite de spaniola, franceza si italiana.

„Cursurile gratuite vor incepe chiar de saptamana aceasta, de miercuri, de la ora 17.00. Joi vor fi cursuri gratuite pentru limba italiana, iar vineri vor fi cursuri de limba spaniola, toate de la ora 17.00. Aceste cursuri se adreseaza tuturor elevilor din judetul nostru care vor sa participe la admiterea la una dintre sectiile liceului nostru”, a mai spus directorul Liceului Jean Loius Calderon.

Elevii Liceului Jean Louis Calderon se vor intoarce in cladirea scolii lor din toamna, dupa finalizarea lucrarilor de reabilitare.

 

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Chestia asta se întâmpla la Liceul Logos din Timișoara de mai mult de 8 ani!!! Deci nu e prima, înainte sa scrieți un articol informativa!!!

  2. Cu tot respectul, titlul articolului precum si continutul par a fi prezentate de cineva total pe langa subiect.
    Nu este o noutate, in stil „american” am invatat si pe vremea comunistilor (in cazul meu 1988 – 1992).
    Liceul Industrial Azur avea laboratoare speciale pentru fiecare materie in parte, si schimbam sala dupa fiecare ora.

    • Da, da! Si eu, la Azur, in ’79-’83!

  3. Se intampla si la Scoala Gimnaziala nr.30 , la clasele 5-8, nu e o noutate.

  4. …se mai intampla acum 30 de ani, pe vremea cand am facut liceul:)

  5. Ca-n America ?! Metoda asta s-a aplicat in multe scoli gimnaziale si licee din Timisoara inca de prin anii ’80.Aveam cabinete si laboratoare functionale,cu dotari in limita posibilitatilor.Copiii treceau de la o sala la alta,conform orarului.Avantaje: laboratoarele si cabinetele erau mult mai bine intretinute si FOLOSITE,fiind direct sub supravegherea profesorilor respectivi. Dezavantaje: Saracii copii isi carau dupa ei toate rechizitele,lucrurile si le pierdeau deseori,pentru ca nu aveau dulapuri personale.Fostii elevi ai fostei Scoli Generale nr.28(acum integrata chiar in Liceul J.L.Calderon ) isi aduc aminte !

  6. Un liceu super dotat cu laboratoare, catedre cu butoane, cu diferite comenzi, lumini, si predare excelenta. Profesori minunați cu sala de sport, teren de sport si un director deosebit era si in anii 84-89 , Liceul de constructii Timisoara inf 8. Stima acelor oameni minunați. Desi nu eram o eleva de nota10.

  7. Acest sistem a fost aplicat la inceputul anilor ’70 la liceul C.D.Loga. Un an, sau doi, am invatat acest sistem. Mereu se reinventeaza roata pentru prima oara.

  8. Chiar nu este o noutate absolut de loc acest lucru! La Liceul Internațional de Informatică din Constanța, liceu particular, în perioada anilor 2008-2010, când mă aflam în primii ani de liceu, așa am învățat. Nu aveam clasa noastră personală, în schimb aveam dulapuri personale, asta prin 2009-2010, când s-a decis direcțiunea să pună la dispoziție acele amărâte de dulapuri, și vreme de 7 ore de curs pe o zi, ne plimbam la de la un laborator la altul. Mai erau zile când, spre exemplu aveam mai multe ore de matematică, fizică sau chimie pe săptămână, adică unde erau mai mult de 2 ore pe o săptămână, le mai comasau două dintre ele, astfel încât să mai reducă din traficul elevilor din pauze, de pe holurile înguste din fostul internat al Colegiului Tehnic Tomis, clădire unde funcționează și astăzi această instituție de învățământ; laboratoarele erau dotate cu table ecologice, au mai existat în câteva laboratoare și table tip Smart, însă trebuie să vă spun cu mâna pe inimă că este cel mai penibil sistem. De ce spun asta? Pentru că, în primul rând,, într-a IX-a aveam zilnic 7 cursuri a câte 45 min fiecare + toate pauzele de 10 min, până te deplasai de la un laborator la altul, prin holul îngust și cu nervi că alții se înghesuiau fără voie, alții stăteau la taclare blocând accesul, de multe ori vroiai să mergi la baie însă cea de fete era situată la et1 și cea de băieți la et2, de multe ori nici nu aveai timp să mănânci ceva, că imediat cum se suna, urca profesorul de la cancelarie și începea să țipe la tine că nu ți-ai scos caietul și pixul pe masă că el are mult de predat. Iar după o zi ca aceasta, ajungeam epuizați toți acasă, mai mult psihic, decât fizic. Un al doilea dezavantaj era acela că, mereu la ultimele 2 ore, nivelul de concentrare și atenție tindeau deja către 0. Să nu mai vorbesc de faptul că, fiind liceu internațional cu predare în limba engleză, profesorii fiind de naționalitate turcă, iar stilul de predare era oricum diferit decât cel autohton. Este, dacă vreți ca și o comparație, cu ceea ce se întâmplă de multă vreme în piețele românești: nu mai mâncăm fructe și legume de sezon, produse la noi în țară, în zonele unde ne-am născut, acestea fiind încărcate cu energia locului și cu amprenta genetică a neamului în care am venit pe lume, și importăm an de an legume și fructe din alte părți ale lumii care practic, din punct de vedere genetic, energetic, topografic, nu au nicio legătură cu noi, drept urmare stau dovadă multele dezechilibre emoționale, sociale din ziua de azi. Suntem ca și rupți de propria realitate, iar totul în jur sună un pic a dezarmonie. Tocmai din acest punct de vedere, liceul mi s-a părut ca un fel de talmeș-balmeș.

  9. neata.
    asa este si la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” … cam de 30 de ani , dar e ok.ba mai mult , consiliul elevilor a dorit anul trecut si introducerea dulapurilor.

  10. Am terminat la Lic.de Posta si Telecomunicatii fostul Industrial 3, in anii 80 era tot asa cu sali de clasa tip laborator si ne mutam in fiecare pauza, iar profesorii aveau o incapere langa sala de clasa cu acces la sala.Deci sa nu credem ca „duduia”Lia Istin a „pus coada la pruna”.
    Apropo Robule , dupa minciuniile pe care le-ai spus la intalnirile cu elevii de la Calderon mutati la Lic.Agro din cl.Aradului si promisiuniile ca se vor muta in februarie inapoi la Calderon , tocmai te-ai lins pe bot de vre-o 300 de voturi.