TIMISOARA. Subprefectul judetului Timis, Liliana Onet a declarat, joi, la lansarea cartii ”Cariera – substantiv feminin” ca in cariera s-a confruntat cu prejudecati si ca functia de subprefect a fost pentru ea, ”o mare provocare”.
La conferinta de lansare a campaniei de promovare a povestilor de succes ale femeilor in cadrul proiectului european „sanse egale pentru cariere de succes”, organizata, joi, la Timisoara, de catre Agentia Mediafax si Siveco, subprefectul Liliana Onet a declarat ca doreste sa se implice in zona culturala si ca are unele proiecte in acest sens.
”Impreuna cu domnul prefect, vom incerca sa fim o altfel de administratie decat ceea ce a existat in Timis pana acum, suntem tineri amandoi, iar eu mi-am propus, printre proiectele pe care le am, sa ma ocup de o latura mai sensibila, sa ma implic pe partea de cultura, arta, sa vad cu care din institutiile din judet putem colabora astfel incat judetul sa aiba viata culturala”, a declarat Onet.
Subprefectul de Timis a mai spus, in cadrul conferintei, ca ceea ce o recomanda sunt cei 12 ani de cariera in administratie.
”Este si a fost o mare provocare pentru mine functia de subprefect. Cand mi s-a propus, am acceptat din prima. Am trait sase ani in Bucuresti si mi-ar fi placut sa ma intorc acolo. Cand mi s-a propus functia de subprefect, nu am ezitat. Ma recomanda faptul ca am in spate 12 ani de cariera in administratie. Experienta mea in institutiile locale sau centrale a fost determinanta in nominalizarea mea in functia de subprefect al judetului Timis. Dupa terminarea facultatii am inceput o cariera in administratia publica. Fiind tanara, la fiecare restructurare, cei veniti ultimii plecau primii. De-a lungul perioadei am acumulat experienta, trecand prin toate etapele, fiind si eu personal de executie, subordonat, stiind si care este mentalitatea, ce gandesc angajatii, cand am ajuns in functie de conducere, m-am pus in situatia lor”, a declarat subprefectul de Timis.
Intrebata daca la prima restructurare s-a simtit discriminata, Liliana Onet a raspuns ca a simtit o discriminare nu neaparat ca femeie, cat ca persoana tanara.
”La prima restructurare nu am simtit ca a fost o discriminare pentru ca sunt o femeie, ca ca am fost tanara, mai degraba, ca am fost absolventa de facultate si am fost prima data afara din sistem (…) Nu pot spune ca am avut momente cand am vrut sa renunt, intotdeauna am cautat altceva (…) Nu stiu daca exista judecati, cred ca exista prejudecati din partea celorlalti, din partea colegilor, dar m-am lovit si de rautati din partea doamenlor cand am ajuns in functie de conducere. M-am lovit si de prejudecati din partea barbatilor, desi nu foarte mari”, a declarat Onet.
Subprefectul de Timis spune ca a incercat sa isi creeze propriul stil ca femeie de succes si ca la un moment dat, modelul ei in viata a fost Mona Musca.
”Am incercat sa imi creez propriul stil si propriile mele principii de viata. Pot sa spun ca am avut un model politic la un moment dat, pentru ce a facut in acea perioada, a ramas un model, Mona Musca. A fost un model pentru mine la un moment dat”, a spus Onet.
La lansarea cartii s-au aflat si actrita Hilda Peter, dar si presedintele executiv al Asociatiei femeilor antreprenor din Romania, Rodica Suba.
Agentia Mediafax si Siveco au lansat, la Timisoara, cartea „Cariera – substantiv feminin” si un spot video de prezentare a povestilor femeilor de succes, cu aceasta ocazie incepand si campania de promovare care se va desfasura in toate regiunile de dezvoltare.
Cartea „Cariera – substantiv feminin” prezinta povestile de succes a 32 de femei care au reusit sa imbine cariera cu viata profesionala.
Cartea, lansata in cadrul proiectului „sanse egale pentru cariere de succes”, cofinantat din Fondul Social European, a fost tiparita intr-un tiraj de 4.000 de exemplare, din care 3.500 distribuite direct si 500 vor fi date in cadrul conferintelor regionale.
in cadrul proiectului a fost lansat si un spot TV cu trei femei dintre cele 32 intervievate, mesajul transmis urmand sa ajunga la un public tinta de 300.000 de femei din mediul rural si urban.
Proiectul „sanse egale pentru cariere de cucces” este derulat de SIVECO Romania S.A., Agentia de presa Mediafax si Academia de Studii Economice Bucuresti si finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Foto: Virgil Simonescu