Linii de tramvai cu iarba, asfalt nou, piste de biciclete si retele de utilitati schimbate. S-a semnat contractul pentru modernizarea Bulevardului Stan Vidrighin din Timisoara, cu peste 18 milioane de euro

TIMISOARA. La aproape doua luni de cand a fost desemnat castigatorul licitatiei, a fost semnat contractul pentru realizarea lucrarilor de modernizarea a unuia dintre cele mai mari bulevarde din Timisoara, Stan Vidrighin.

CITESTE SI: Primul oras din Timis care va avea bazin de inot construit in cadrul unui proiect al Consiliului Judetean. A fost semnat contractul de proiectare si executie 

Practic, in urmatorii 3 ani sa se reabiliteze atat retelele de utilitati, cat si carosabilul si liniile de tramvai de pe aceasta strada, iar la final, intreaga geometrie a drumului va fi reabilitata.

„Vom avea linii de tramvai reabilitate pe ambele sensuri, se vor amenaja piste de biciclete si 12 mii de metri patrati vor fi alocati pentru spatiu verde”, a spus Dominic Fritz, primarul Timisoarei.

Conform caietului de sarcini, lucrarea cuprinde amenajarea / modernizarea / innoirea, după caz, a:
• pistelor carosabile
• liniilor de tramvai (acestea vor fi inierbate)
• pistelor de biciclete
• aleilor pietonale
• aliniamentelor de locuri de parcare
• spațiilor verzi cu covor de iarba si sistem de irigare computerizat
• aliniamentelor de copaci
• retelelor de utilitati subterane
• sistemului de iluminat
• statiilor de tramvai (10 la numar)

„Se va realiza: cale de rulare tramvai in platforma proprie amplasata central in carosabil, delimitata cu borduri si spatii verzi. Pe fiecare sens de circulatie, platforma liniei cale va avea o panta de 1,75% dinspre axul platformei spre margine, pana la firul exterior stanga/dreapta si o panta de 3,5%, dinspre firul exterior stanga/dreapta spre carosabil, aducandu-se astfel o contributie substantiala la reducerea emisiilor de poluanti in atmosfera, reducerea prafului, a nivelului de zgomot si implicit la cresterea confortului si sigurantei circulatiei. Investitia vizeaza modernizarea intregii trame stradale, a liniilor de tramvai, inclusiv a retelelor edilitare stradale, subterane si supraterane. Serviciile si respectiv lucrarile supuse prezentei documentatii sunt:
– 1,81 km – Linie cale dubla tramvai
– 29.553,10 mp – Carosabil reabilitat
– 7.295,99 mp – Trotuare reabilitate
– 5.434,20 mp – Piste pentru biciclete
– 12.679,80 mp – Spatiu verde
– 10 buc – Statii tramvai„, se arata in documentatia din Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

„In ceea ce priveste semnarea acestui contract de reabilitare a bulevardului Stan Vidrighin suntem foarte bucurosi, ca firma, ca am ajuns in aceasta etapa si am reusit sa castigam aceasta lucrare. Este una de anvergura pentru Timsioara, este o lucrare de o complexitate tehnica medie. Lucrarea in sine, reabilitarea bulevardului, consta in relocare, inlocuire sau protejarea retelelor edilitare existente, refacerea integrala a structurii rutiere, refacerea integrala a caii de rulare a tramvaiului, refacerea trotuarelor si a pistelor de biciclete, zonelor verzi, pana in sensul giratoriu de la AEM. Personal, este si pentru mine o multumire si provocare sa pot participa la acest proiect. In ceea ce priveste contractul, este unul de proiectare si executie. Cu siguranta va fi un pr de succes”, a spus Emanuel Reitmaier, directorul tehnic infrastructură, Divizia Timisoara a Porr Construct.

Termenul de executie a lucrarii este de 36 de luni, din care 6 sunt alocate proiectarii si 30 executiei efective. Valoarea investitiei se ridica la 18 milioane de euro. Deocamdata, nu exista o finantare europeana pentru acest proiect, insa primarul Dominic Fritz spune ca el se afla pe o lista de rezerva pentru alocarea de bani europeni si ca l-a depus si pe Programul National de Redresare si Rezilienta, in speranta ca va obtine bani externi pentru realizarea lui.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. L ce naiba sa modernizezi o zona INDUSTRIALA? la ce sa o faci SF? e ca si cum ai face un parc in mijlocul desertului unde nu locuieste nimeni!!!!!!!!!!!

    • Tu cu siguranță ești cel mai prost sau proastă de la tine din sat !🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. Aștept cu nerăbdare proiectele lui Kasperl Fritz Witz Figur și dacă între aceste proiecte nu se va găsi un neţ de pasaje supraterane in piața Domăşneanu înseamnă că modernizarea bulevardelor Prezan cu str Venus, Stan Vidrighin și Buziasului s-au modernizat degeaba !!
    Sa ai un sens giratoriu in care ajung cinci bulevarde vă puteți imagina care va fi nivelul poluării in zonă !

    • Tu ai impresia ca noxele raman in pasaj si gata nu mai ajung in atmosfera? In paris si alte orase ai sensuri ce primesc 5+ bulevarde si functioneaza perfect. Poluarea o oprim prin reducerea numarului de masini, de centrale termice individuale, oprirea arderilor de gunoi etc.

      • Nu băi cap de fontă, noxele sunt cu atât mai multe cu cât cozile pentru a intra in sens giratoriu sunt mai lungi !
        Tu ai văzut probabil din autocar ceva prin Paris, dar nu ai înțeles nimic. Franța cu una dintre cele mai bune infrastructuri rutiere din Europa, nu a făcut pasaje numai unde nu permite arhitectura orașului, cam așa cum ar fi in Timișoara in piața Mărăști, ca să înțelegi și tu ceva, dar in nici un caz la periferia orașului unde ai spațiu suficient !
        Piața Domasneanu este cel mai perfect loc unde poți realiza așa ceva, dar voi ăștia rujaţi confundati infrastructura rutieră cu macheajul !

    • cumpara-ti masina electrica, ca toti kk tai

  3. da avem linii de tramvai cu iarba in tot orasu, acu platim pt ele? :)))

  4. @AA, bau-bau si @ gigel usr-istul pensat e unul si acelasi zis si DeDiego. El nu-i prostul satului, e prostul orasului. O simpla chestie de raportare. Manca-mi-ar kArnavalul!

    • Mai mănâncă mă-ta pruncii cruzi ?

  5. Dominic, sunt zeci de km de linii de tramvai in zonele periferice plus calea ferată care străbate orașul, sper că nu o sa le văduvești de noul trend cu înierbarea inter șine și instalațiile de udare cu picătura aferente!