Locul de poveste din Timis spre care se indreapta tot mai multi turisti dornici sa-i descopere frumusetea, dar si savoarea bunatatilor din gospodariile taranesti, care de-acum au devenit un brand

TIMISOARA. Proiectul Mic Dejun la Margina, promovat in ultimii ani in randul turistilor,  se dovedeste a fi unul de succes, asa incat, de acum, are si o imagine, ca orice brand care se respecta. I-a fost creat un simbol, ce va fi folosit atat pe materialele de promovare a turismului in zona, cat si ca marca a produselor locale, care incep sa fie tot mai cunoscute si cautate.

CITESTE SI: Statui vii pe Aleea Fericirii la Timfloralis. Surprizele din acest week-end la cel mai colorat si parfumat festival de la Timisoara 

Este o marca pe care producatorii locali din zona pot sa o foloseasca pentru tot ceea ce produc in gospodariile lor. Simbolul are elemente imagistice ale gastronomiei locale. Am identificat cateva elemente de etnografie specifice zonei, simboluri de pe stergare, elemente care se gasesc pe costumele populare”, spune Delia Barbu, directorul Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in Timis.

 

La Margina sunt saptamani in care ajung in vizita o multime de turisti, sustin reprezentantii Asociatiei de Promovare a Turismului. Principalele atractii, dincolo de aerul curat si peisajele de poveste, sunt plimbarile cu caruta, marfurile cumparate de la producatori locali, vizitarea frumoaselor biserici de lemn din Tara Fagetului si masa luata la stana.

 

 

Turistii care vin sunt asteptati cu o gustare, bem impreuna o cafea si povestim, dupa care se pleaca in drumetie. Cu caruta, cu bicicletele sau pe jos. Avem doua trasee. Pe traseul Margina-Sintesti avem opriri intr-o gospodarie traditionala si la Muzeul Satului din Sintesti, apoi ne intoarcem la Zorani, vedem biserica de lemn din Margina si terminam cu un pranz la stana. Celalalt traseu este mai mult pentru peisaje si aer curat, se merge cu carutele pana la Costeiu de Sus”, a declarat Damaris Sivu, responsabil Infocentru Turistic Margina.

Localnicii sunt si ei incantati de proiectul care atrage vizitatori din tara si de peste hotare. Produsele lor sunt tot mai cunoscute asa ca multi dintre ei au ocazia sa le vanda. Mai mult decat atat, pentru clientii din Timisoara au ajuns sa faca livrari saptamanale. In plus, sunt turisti care isi doresc sa participe la muncile din gospodariile localnicilor, considerandu-le un tip ideal de relaxare.

 

 

Pentru ca Margina devine un punct din ce in ce mai apreciat de turisti, se inmultesc si ideile pentru alte atractii in zona. Astfel, casa lui Dumitru Prunariu din Grosi ar putea deveni un mic muzeu, mai ales ca astronautul a strans deja acolo sute de poze adunate de-a lungul carierei sale. In curte s-ar putea amenaja un mic observator astronomic si astfel, satul ar ajunge pe harta turismului din Banat.

Printre produsele de Margina deja cunoscute se numara cele din lavanda produsa in zona, branzeturile de casa, mierea, dulceturile, palinca, dar si tot felul de specialitati de panificatie.

Detalii despre excursiile ce se pot organiza la Margina gasiti AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.