TIMISOARA. Daca pe inaltime nu se poate, din lipsa de teren, atunci sa mergem sub pamant. Noi planuri marete la Primaria Timisoara in privinta parcarilor. Primarul Nicolae Robu anunta ca a ‘descoperit’ un spatiu central in care s-ar putea amenaja o parcare cu 2 etaje in subteran.
CITESTE SI: A fost facut primul pas spre cumpararea celor 44 de autobuze electrice pentru Timisoara
Cea mai mare parte din terenul vizat apartine Primariei Timisoara.
„Am avut o discutie cu directorul Directiei Tehnice Culita Chis si cu de la SDM, Valentin Martinov si am hotarat sa dam SDM-ului unda verde sa realizeze o parcare subterana cu doua nivele, in parcarea de la Hotel Central. Daca se poate, se va merge si sub spatiul verde. Se va da drumul la Studiul de Fezabilitate si vor aparea atunci primele concluzii„, a spus edilul sef al Timisoarei Nicolae Robu.
Primarul sustine ca a mai descoperit inca o zona in care s-ar putea construi o parcare. Aceasta ar putea fi si sub pamant, dar si la suprafata.
„O alta parcare pe care vrem s-o realizam, tot cu SDM-ul, caruia i-am dat unda verde, ar fi pe strada Aries, langa Casa Tineretului. Supraterana si, daca se poate, ne-ar bucura si 1-2 etaje subterane„, a sustinut primarul.
Aceste parcari ar urma sa se faca, pentru inceput, cu bani de la bugetul local, iar deocamdata nu exista o estimare de costuri. Valoarea acestor investitii va putea fi determinata numai dupa intocmirea studiilor de fezabilitate.
Nicolae Robu spune ca majoritatea constructorilor fug de zona centrala a Timisoarei din pricina faptului ca dedesubt se vor gasi vestigii, iar cercetarea arheologilor intarzie mult lucrarea.
Pareri
1 …. ca s-a descoperit un spatiu central in care s-ar putea amenaja o parcare cu 2 etaje in subteran. Care sunt locatiile vechi unde s-au construit deja parcari?
2. Parcarea de la Hotel Central. Se va da drumul la Studiul de Fezabilitate si vor aparea atunci primele concluzii. Cate locuri, caci acolo este si Castelul? Accesare doua intrari-iesiri, … . Nu cumva acolo „lucrurile vor muri cu ocazia sapaturilor de tot felul: arheologice, ziduri, nivelul apei freatice ??? La nici 500 m, pe Piatra Craiului, atunci cand sau construit noile blocuri (anii ’60) au fost probleme in acest sens. Idem pasajul din Piata Operei.