Locul din Timisoara unde poti duce medicamente expirate. Sunt deseuri ce nu trebuie aruncate la intamplare

TIMISOARA. A fost amenajat un loc in Timisoara unde oamenii pot arunca medicamente expirate ori alte produse farmaceutice care nu mai sunt folosite ori au ambalajele deteriorate. Sunt deseuri periculoase ce nu pot fi aruncate oriunde.

CITESTE SI: Aparitie surprinzatoare, printre blocuri, langa Timisoara. Video

La Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara a fost deschis un centru de colectare gratuita a acestor produse.

Incepand din aceasta saptamana demaram, in cadrul Spitalului Victor Babes, un program de colectare a medicamentelor expirate. Acestea reprezinta deseuri si nu trebuie aruncate la intamplare.
In curtea unitatii sanitare a fost amenajat un spatiu unde oricine poate aduce produse farmaceutice cu termen de valabilitate depasit, medicamente care nu mai sunt utilizate, medicamente care au recipiente deteriorate, reziduuri de medicamente sau medicamente retrase de pe piata.
Medicamentele expirate pot avea un impact negativ semnificativ asupra mediului, In plus, exista riscul ca animalele sau chiar oamenii să fie expuși accidental la aceste substanțe toxice.
Medicamentele aruncate in mod necorespunzator pot ajunge in sol si in apa, contribuind la poluarea acestora. Mai mult, ajunse in mediul inconjurator, expunerea la aceste substante poate duce la dezvoltarea rezistentei bacteriilor la antibiotice.
In acelasi timp, exista un risc crescut de intoxicatie, mai ales in randul copiilor sau al persoanelor varstnice, care pot confunda medicamentele expirate cu cele sigure.
Programul de colectare a deseurilor provenite din medicamente expirate sau neutilizate este martea si joia, intre orele 10.00 si 12.00„, transmit reprezentantii Spitalului Victor Babes Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Prefer coșul de gunoi sau buda, muuuult mai comod. Demenții progresisti au băgat în ilegalitate aruncatul deșeurilor…n ai voie sa, atunci hârtie, plastic, electronice, baterii, cauciucuri, ulei, medicamente, resturivegetale,resturi din construcții, mobila…pt ce plm mai platesc gunoiul?
    Ca fapt divers, doar 5% din plasticul colectat se reciclează…restul e can-can…este vorba de spălare pe creier si condiționare, atât. Dacă poluarea e cu adevărat o problema ar trebui interzise Pet urile și dozele de metal…inlocuite cu sticla care este 100% reciclabila.
    Urmeaza imediat un răspuns din partea prostului „e lângă bare”

    • Bine, in principiu n-ar fi rau sa existe posibilitatea sa poti arunca medicamentele expirate in locuri dedicate pentru a nu ajunge la gunoi. Dar, DAR, nu asa, cu program doua ore la mama naibii si cu tot felul de sicane (doua zile pe saptamana). Primaria arunca bani cu nemiluita pe tot felul de fetisuri asa zis verzi. R a h a t. S-ar putea face un sistem de colectare cu astfel de cuti la toate farmaciile, unde sa vina periodic o persoana sa schimbe cutia plina cu una goala si sa le duca intr-un loc dedicat, unde cateva asistente le-ar putea sorta si trimite la eliminat. Gratuit si simplu. Un spatiu nu prea mare, eventual langa un incinerator, cateva asistente si una – doua masini cu sofer. In genul in care sunt predate deseurile medicale de prin spitale. Chiar si la spitale sau cabinete medicale, dar la farmacii cred ca ar fi cel mai bine, ca si asa sunt ca ciupercile dupa ploaie.

      • La noi în oraș dacă faci curat pe domeniul public trebui să duci gunoiul la centrele de colectare Retim. Doar nu crezi că oferă cineva astfel de servicii în farmacii dacă nici pentru treburile care țin de primărie nu se întâmplă astfel de lucruri.

        • Acest „serviciu” ar consta in a permite pastrarea unei cuti, nu prea mari, de carton, in interiorul farmaciei. Ca un fel de cutie postala. Atat. Si primaria ar putea impune lucrul asta daca ar vrea si i-ar pasa cu adevarat de problema, ca nu ar presupune absolut nici un cost ori efort din partea farmaciilor. Povestea asta cu 2 ore de doua ori pe saptamana e gargara. Daca retin bine, si media relatiilor intime intre parteneri era mai buna in statistici (desi nu stiu cum au facut studiul si cine a tinut evidenta). Si, intradevar, nu doua ore.

  2. Sunt curios daca cei care au facut programul asta si-ar lua liber de la lucru ca sa se plimbe prin oras cu punguta cu medicamente expirate sau alte deseuri, dupa caz.

  3. E absolut ridicol asa ceva … de ce nu se pot lasa la farmacii !? daca in mare parte ei le si comercializeaza !!??
    De ce nu exista o singura farmacie in timisoara de unde oamenii sa poata achizitiona medicamentele !!??
    Presupun ca toate farmaciile, si nu sunt putine !! au contracte cu firme specializate pentru neutralizarea deseurilor periculoase care provin din activitatea lor … !? ma gandesc ca si lor le mai expira medicamentele pe rafturi …, ce fac in cazul asta ?!

    • Bine punctat.

    • Le vand la „oferta”.

  4. Eu le-am dat la farmacie, antibiotice, de vreo doua ori. N-au zis ca nu le iau.

  5. Is periculoase sa le arunci la gunoi? dar nu sunt periculoase sa le inghiti ca prostu?

  6. pai cum au fost autorizate daca sunt periculoase? de ce sunt prescrise daca distrug mediul sau omoara mamiferele? chiar ei spun ca medicametele sunt daunatoare sanatatii.
    si te miri ca in vest este o farmacie intr-un cartier si la noi 20. romania a ajuns groapa de gunoi a vestului.