Locurile de parcare in minus in zona centrala si pe marile artere, dar si rablele abandonate pe spatiile de parcare, printre principalele nemultumiri ale timisorenilor. Dezbaterea pe noul regulament de parcare in Timisoara, reluata

TIMISOARA. Timisorenii sunt nemultumiti de cateva dintre prevederile cuprinse in noul regulament de parcare propus de Primaria Timisoara. Desi ar fi trebuit sa isi spuna parerea despre noul serviciu ce va gestiona parcarile din oras, incepand de anul viitor, cei mai multi dintre oamenii care au participat la dezbaterea organizata vineri online au avut nevoie de lamuriri pe marginea modificarilor prevazute de regulamentul publicat in urma cu doar cateva zile de municipalitate.

CITESTE SI: Noul Regulament de Parcare in Timisoara. 110 lei, cel mai scump abonament intre blocuri, pana la 7 lei ora de parcare in centru. Vezi lista cu cele peste 200 de strazi din noul sistem Timpark si zonele de tarifare

Cei mai nemultumiti au fost locuitorii din zona istorica a orasului, care cu greu isi gasesc un loc de parcare si in prezent. Odata cu intrarea in vigoare a noului regulament, mai toate strazile din jurul locuintelor lor ar urma sa intre in zona Verde, ceea ce inseamna ca oamenii care locuiesc nu ar mai putea sa isi faca abonamente pentru a-si lasa masinile aproape de casa.

Nemultumiri au fost legate si de faptul ca pe marile bulevarde ce leaga intrarile din oras de zona centrala, pe care se putea parca gratuit, vor fi acum incluse in sistemul de plata. De asemenea, s-a cerut gasirea de solutii pentru ca in cartiere, numarul de locuri de parcare sa fie crescut, iar rablele ori microbuzele de serviciu care ocupa in prezent spatii de parcare sa fie ridicate.

Avand in vedere ca strazile pe care se va plati pentru a lasa masinile va creste considerabil, incepand de anul viitor, participantii la dezbatere au vrut sa stie si daca se vor angaja mai multe echipe de control, pentru a verifica daca fiecare sofer si-a achitat parcarea.

Intentia nu este sa angajam sute de oameni ca sa verificam masinile si, in sensul asta, analizam o achizitie prin care sa ne dotam noul serviciu de Timpark cu doua sau mai multe sisteme moderne, cu camere, care sa mearga pe strazi, sa inregistreze numerele de inmatriculare ale masinilor. Camerele acestea speciale pot sa inregistreze intr-un unghi foarte ingust si in modul asta automat sistemul sa le spuna verificatorilor unde sunt masinile care nu au platit parcarea, iar asa timpul sa fie redus foarte mult.
Toate acestea sunt inca in discutii cu SDM si Timpark, pentru ca pe langa Regulament, mai lucram si la operationalizarea acestui plan, pentru a ne asigura ca vom putea sa facem verificari in mod eficient in oricare zona din Timisoara„, le-a raspuns viceprimarul Ruben Latcau.

Pe de alta parte, s-a discutat despre continuarea demolarii garajelor din cartiere si construirea de noi parcari in locul lor, aceasta fiind una dintre solutiile cele mai rapide si mai ieftine de amenajare a unor noi spatii de parcare.

Intrucat dezbaterea de vineri seara era organizata pentru a discuta despre noua structura, care sa se ocupe de tot ceea ce tine de administrare, intretinere si exploatare a locurilor de parcare si stationare care sa functioneze pe principiul gestiunii directe, autoritatile au anuntat ca vor organiza saptamana viitoare o noua dezbatere pentru a discuta despre Regulamentul de parcare pentru anul 2021.

Va reamintim, printre cele mai importante modificari aduse de noul Regulament Timpark se numara introducerea unor abonamente de parcare pentru riverani, impunerea platii cu ora a parcarii pe strazile cuprinse in Zona Verde, din centrul orasului, dar si extinderea zonei de parcare cu plata.

Puteti consulta intregul regulament AICI.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. O-bey ori :))
    ASAP!
    BR…?

  2. Sa nu se mai planga primaria de rablele abandonate, am sesizat 3 rable la politia locala dar dupa 2 luni sunt tot acolo ba intre timp a aparut si a 4-a fara numere. Politia locala e penibila!!

  3. Deep resorts 🙂

  4. Legea acum spune ca poti ridica o rabla daca au trecut 6 luni si nu a fost miscata. Eu stiu rable pe domeniul public nemiscate de 10 ani. Intre blocurile din Blascovici de ex. unde este criza de parcari. Sau pe Cetatii rable de lux cu cutia automata defecta-in fata service-ului. Acum se fac lucrari, nu mai ocupa banda 1- sunt bine mersi pe pista de biciclele.

  5. Si in Favorit pe Bogdanestilor Nr 2 , Mendeleev , Bach, e plin de masini ale unui singur proprietar care odata la sase luni le misca cativa metri. Unele m-au nici luneta. Se intampla asta de ani de zile.

  6. Si DA, demolarea garajelor rezolva foarte rapid o parte din problema parcarilor.

  7. orice masina nu are ITP valabil nu are ce cauta pe domeniul public….e practic masina abandonata, nu o poate muta cativa metri pt ca, conform legii e ilegal sa circuli cu o masina fara inspectie tehnica…si DA, demolarea garajelor e o solutie la lipsa parcarilor

    • Ai perfecta dreptate. Itp-ul si asigurarea practic rezolva dilema epavelor auto stationate sau parasite.

      • Și dacă are impozitul platit,asigurare valabilă cum procedam ?

  8. Locuri minus dar posibile inchirieri privilegiate (pentru noi si ai nostri!).
    Traiasca marea tabara a viitorilor votanti.
    Traduce-ti va rog „Nur für Einwohnern” (afist din orasele din GERMANIA ale dlui primar) pentru domnii din P.M. et co!