TIMISOARA. Contractul cu firma care a castigat licitatia a fost iscalit in martie 2021, autorizatia de constructie emisa inca din iulie, iar acum a fost semnata si autorizatia pentru relocarea retelelor electrice si de telecomunicatii.
Insa, deocamdata, nicio miscare insemnata pe santierul viitoarei descarcari de pe Autostrada Vestului la Sanandrei.
„Am semnat astazi autorizatia de construire pentru relocarea si protejarea retelelor electrice si de telecomunicatii pe santierul drumului de legatura dintre autostrada A1 si DN 69 (iesirea de pe Calea Aradului).
Tratam si ne indeplinim atributiile cu seriozitate. Ne dorim si asteptam acelasi lucru si din partea antreprenorului si a CNAIR, autoritatea contractanta. Semnalele din teren arata ca e loc de multe imbunatatiri. Ar fi pacat sa se repete situatia de la Centura de Sud, unde mobilizarea constructorului lasa de dorit.
Noua descarcare este o necesitate, iar astfel de drumuri prezinta o mult mai mare siguranta in trafic. Simplu spus, salveaza vieti„, a transmis presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica.
Anul trecut singurii care au muncit in zona viitoarei descarcari de pe Autostrada Vestului au fost arheologii. Acestia au inchis rand pe rand sapaturile in aproape toate zonele, astfel ca antreprenorul a facut primele pregatiri, fara insa sa se grabeasca prea tare.
„In acest moment, se fac in continuare lucrari provizorii, pentru drumuri tehnologice si pregatiri pentru platformele de lucru la pasaje pentru forare piloti„, precizeaza pentru opiniatimisoarei.ro Alina Sabou, purtator de cuvant Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara.
Antreprenorul italian va incepe lucrarile ‘in forta’ abia in martie, cand vremea va fi mai potrivita pentru sapaturi de anvergura.
Va reamintim, contractul a fost castigat de italienii de la Todini Construzioni Generali S.p.A., aceasta fiind si singura companie care a depus o oferta in vara anului 2020. Lucrarea a fost adjudecata la pretul de 189.571.920,62 de lei (fara TVA), adica aproximativ 46 de milioane de euro cu TVA, iar perioada de garantie a lucrarii este de 7 ani.
„Traseul drumului de legatura incepe cu circa 300 m inaintea intersectiei existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier si se dezvoltă pe direcția Nord-Est, spre Autostrada A1. Traseul va avea o lungime de circa 10 km”, precizeaza reprezentantii DRDP Timisoara.
Clasa tehnica a drumului de legatura este II, iar viteza prevazuta in proiect pentru acest drum este de 100 km/h.
Durata de executie a contractului este de 24 de luni, din care 6 luni pentru proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor.
Va reamintim, drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.
Pareri
Ce mai folositi cuvinte vechi din limba romana? A iscali nu se mai foloseste de mult timp. Unde mai puneti la socoteala ca si limba din care provine i s k a l j a t i – slava veche- nu se foloseste nici in biserici.
@svavofob Ma bucur ca tu ai stiut sa te documentezi. E foarte probabil sa nu fi stiut ce inseamna, sau stiai mai multe decat 99% din populatie. Daca am fi toti suparati ca se folosesc arhaisme ar fi spectacol. Tara asta ar fi departe.
*slavofob
Cand eu am aflat ce inseamna a iscali, tu nu erai nicaieri. Nici macar in cuib la barza. Si sa mai stii ca habar n-aveam de existenta verbului a semna, decat tarziu, adica dupa ce am inceput scoala. „Placerea” pentru limba rusa, care are pastrate cele mai multe cuvinte din slavona, mi s-a „format” datorita ( din cauza) lui tata care s-a intors din Siberia in 1949. Si de atunci ii „iubesc” foarte mult pe rusi!
Pana ajungem la 4 descarcari cat are Aradul (oras la jumate cat Timisoara) vor trece 50 de ani.
Ca sa nu mai spun la ce distanta de oras (Arad) este austrada. Cobori de pe autostrada si esti in oras. Cobori de pe autostrada si esti la aeroport.
La noi mai mergi 10 km pana la oras si mai astepti 15 ani pana se va face o legatura noua intre aeroport si autostrada, pe la Remetea paralel cu calea ferata.
Asta DA organizare!
Dacă nu at fi fost o firmă cu adresa pe o cutie poștală de pe o poartă dărâmată de undeva din Italia începea de mult lucrările la nodul cu DN 69 ! Așa un nod nu poate fi terminat nici în doi ani, de către o firmă serioasă nu cu ciuri-buri cu un calculator două lopeti și patru secretare, bineînțeles românce.
Eu va garantez că acest drum va avea soarta celuilalt de la Dumbrăvița!!