Lugojul in carantina, Sannicolau Mare si Ciacova ies. De cand este nevoie de declaratie

TIMISOARA. Incepand din noaptea de vineri spre sambata, de la ora 00.00, Lugojul e in carantina pentru doua saptamani. Decizia a fost luata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, dupa analizarea situatiei privind imbolnavirea cu coronavirus. In oras, rata de infectare a ajuns, vineri dimineata, la 7,05 la o mie de locuitori.

CITESTE SI: 7 morti si peste 300 de noi imbolnaviri in Timisoara si in judet. Localitatile in care au aparut ultimele cazuri de infectare cu COVID 

„În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare zonală a municipiului Lugoj. După ce INSP a dat aviz favorabil carantinării municipiului Lugoj, azi, la ora 12,30, prefectul Liliana Oneț a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 14 zile, a municipiului Lugoj. INSP a propus ca măsura să intre în vigoare la ora zero a zilei de mâine, 21 noiembrie”, transmit autoritatile.

UPDATE: In cursul serii, a fost semnat Ordinul de carantinare pentru Lugoj de catre seful DSU Raed Arafat. Acesta poate fi consultat AICI.

Pe de alta parte, pentru orasele Sannicolau Mare si Ciacova s-a luat decizia ridicarii carantinei, intrucat numarul de imbolnaviri a scazut considerabil in ultimele zile. Rata de infectare a ajuns la Ciacova la 3,16, in timp ce la Sannicolau Mare este de 7,61 la mie.

La Lugoj, odata cu intarea localitatii in carantina, deplasarile vor fi interzise, cu exceptia celor absolut necesare. Astfel, cei care merg la lucru vor trebui sa prezinte adeverintele de la angajatori, in timp ce restul oamenilor care au nevoie sa paraseasca domiciliul vor fi obligati sa prezinte o declaratie pe proprie raspundere in care sa precizeze care este motivul deplasarii.

In Timis mai sunt si alte localitati in carantina. In urma cu doua zile Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a prelungit carantina pentru Dumbravita, Giroc (cu satul apartinator Chisoda), Mosnita Noua (cu satele Albina, Rudicica, Urseni, Mosnita Veche), Ghiroda (fara satul Giarmata Vii), Dudestii Noi.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. După ce poliția a pus tunurile cu apă pe protestatari, parlamentul german a adoptat „noaptea ca hoții” Legea ”protecției împotriva infecțiilor”. DW: Un nou cec în alb pentru suprimarea democrației.
    Bundestag și Bundesrat, cele două Camere ale Parlamentului german, au deschis miercuri noaptea calea pentru modificările la legea privind „protecția împotriva infecțiilor”. Calea pentru suprimarea oricăror libertăți pe motiv de combatere a virușilor

  2. ca sa fie foarte clar! circulatia pe timp de noapte este oprita pentru a se insamanta virusul in locuri cheie! si pentru a nu avea martori nedoriti !!!

  3. On modern versions of macOS, you simply can’t power on your computer, launch a text editor or eBook reader, and write or read, without a log of your activity being transmitted and stored.

    It turns out that in the current version of the macOS, the OS sends to Apple a hash (unique identifier) of each and every program you run, when you run it. Lots of people didn’t realize this, because it’s silent and invisible

    This means that Apple knows when you’re at home. When you’re at work. What apps you open there, and how often. They know when you open Premiere over at a friend’s house on their Wi-Fi, and they know when you open Tor Browser in a hotel on a trip to another city.
    Your computer now serves a remote master, who has decided that they are entitled to spy on you.

    • Toate tv-urile smart, fie ca sunt lg samsung sau altceva, transmit tot ce se discuta in camera catre stapanii lor. poate si video daca e nevoie. nu mai vorbim de alexa, google, siri…

      • La fel este si orice telefon Android, trimite către Google, firma care îl deține, orice utilizare a fiecărei aplicații. Fiecare telefon are un identificator unic asociat pe utilizatorul google, regăsit si in cazul logarii in Google Chrome, sau oriunde altundeva. Orice căutare pe motorul de căutare este stocata de asemenea, toate paginile folosesc un cookie pentur a trimite date către Google pentru a distribui ce reclame sa iti afișeze, dar si pentru a stoca preferințele fiecărui utilizator.
        Asta se practica de cel puțin 15 ani, deja sunt suficiente date colectate despre fiecare individ, nu e nimic nou, surprins totuși ca sunt distribuite de parcă ar fi.