Lumbersexualul, noul tip de barbat fatal! O varianta ‘imbunatatita’ a hipsterului

Lumbersexualul, noua incarnare a masculinitatii, versiune imbunatatita a hipsterului, este considerat barbatul fatal al secolului XXI. Barba la purtator, o bautura rece in mana si pielea brazdata de tatuaje sunt principalele trasaturi dupa care recunoastem un lumbersexual.

O noua identitate culturala „de criza” a masculinitatii, lumbersexualul parodiaza aspectele extreme ale heterosexualitatii barbatilor, sugerand ca cele mai cunoscute trasaturi masculine „trudesc” sa-si gaseasca un loc in secolul XXI. Indiciile apartenentei la un gen, precum tunsoarea sau stilul vestimentar, s-au numarat in repetate randuri printre subiectele de discutie preferate ale comunitatii de Lesbiene, Gay, Bisexuali si Transsexuali (LGBT). Lumbersexualul, insa, reprezinta un punct de cotitura in sexualitate pentru ca, potrivit jurnalistului Mark Simpson, dupa ce au vazut ca barbatii gay se bucura de popularitate prin stilul lor in mediul online, heterosexualii si-au dorit si ei putina atentie.

Lumbersexualii, pe de alta parte, sunt cei care „merg” la „razboi“ cu ajutorul dronelor sau flirteaza cu femeile prin intermediul site-urilor matrimoniale. in plus, acestia adopta si alte comportamente pe care le considera masculine, cum ar fi cresterea barbii, pe care o dichisesc in fel si chip, pentru ca „numai barbatii adevarati au barbi adevarate”, scrie mic.com.

Mai exact, daca hipsterii, respectiv metrosexualii, aveau un aspect mult mai ingrijit, lumbersexualul abordeaza un tip de neglijenta studiata, a renuntat la pantalonii stransi pe picior, la cravatele sic si la palariutele de hipster in favoarea unui stil vestimentar care ii ofera un aer de mascul feroce, misterios, de lup singuratic.

Termenul lumbersexual isi are originea in cuvantul lumberjack (foto jos), care descria taietorii de lemne dinainte de 1945, in SUA (in mare masura imigranti), cand se foloseau doar de unelte de mana (topoare, ferastraie etc) pentru a dobori copaci. Munca era foarte grea, extrem de periculoasa, prost platita, iar conditiile de trai ale acestor muncitori puteau fi descrise drept primitive. Pe de alta parte, barbatii caliti intr-o astfel de cultura traditionala au devenit in timp o imagine asimilata la nivel de cultura populara, in ideea de putere, masculinitate, rezistenta la modernizare.

Citeste mai multe aici!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.