AIRSOFT: Arme, tactici si regulamente stricte sau… AIRSOFT-ul, alternativa mai realista si mai curata a paintball-ului.

Pasionatii de arme au ocazia sa vada si sa foloseasca cele mai fidele replici, in locuri special amenajate. Iubitorii de sport combinat cu multa adrenalina, distractie si senzatii unice vor lupta dupa scenarii de razboi.

Razboaiele si misiunile de indeplinit vor fi la indemana oricarui doritor. Munitia folosita este formata din bile cu diametrul de cativa milimetri. Cuvantul care defineste cel mai bine acest joc este „adrenalina” care invadeaza corpul supunandu-l unui stres continuu si palpitant. Dupa diferite scenarii de „razboi”, cu o instruire facuta de oameni calificati, acest joc este unul de echipa care va va solicita la maximum. Fie ca alegeti scenariile de razboi pe timp de noapte sau pe cele de zi, totul se desfasoara intr-un cadru deosebit de real. Pana si muzica folosita la aceste lupte este una care imita perfect sunetele din razboi. Acesoriile, hainele si armele sunt cat se poate de reale. Bocancii pe care trebuie sa ii incaltati si hainele de camuflaj sunt obligatorii.


Airsoft-ul este alternativa mai realista si mai curata a paintball-ului. Este un joc de echipa menit sa imite mai fidel tactici si misiuni militare. Munitia folosita la airsoft este diferita de cea de la paintball din mai multe motive. In afara de bilele de mic diametru, diferentele tin de tactici. Raza armelor este mult mai mica decat cea a markerelor folosite in jocul de paintball. Specialistii spun ca nu mai merge sa te ascunzi dupa un copac si sa  tragi orbeste sperand ca poate poate nimeresti vreun adversar.  Ca regula generala, trasul pe nevazute este un punct interzis in regulament.  In al doilea rand, o intrebare frecventa se naste din aceasta diferenta de joc. Daca bilele cu vopsea lipsesc, cum ne dam seama cine a fost lovit si cine nu? Aici raspunsul este cat se poate de simplu. Intregul joc se bazeaza pe un cod al onoarei.

Daca ai fost „impuscat” iesi din joc daca tii la onoare si nu vrei sa trisezi. In functie de regulamentul dat, cel lovit trebuie sa isi lege o panglica rosie de brat sau sa iasa pur si simplu din joc pentru cateva minute, stabilite in prealabil. Airsoft-ul poate deveni un hobby sau o varianta perfecta pentru team-buildinguri si iesiri cu prietenii. „Este important tot echipamentul. Hainele, bocancii si ochelarii de protectie nu trebuie sa lipseasca”, spune Adrian Staici de la Defence School Timisoara care detine si un magazin de replici ale celor mai impresionante arme de razboi. Kalashnikov, Uzzi sau MP16 sunt doar cateva dintre armele pe care veti avea ocazia sa le testati daca participati la unul dintre cele mai incitante jocuri de echipa, airsoft-ul.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.