Magie si iubire, la Carnavalul de la Venetia. Invitatie la un spectacol unic precum fiecare poveste de dragoste ce se naste pe Canal Grande

Venetia este o experienta coplesitoare in orice anotimp, dar parca cel mai mult isi pune in valoare farmecul de oras al iubirii, al artei si al maretiei, in luna februarie. Pentru ca atunci, aici se celebreaza cel mai faimos Carnaval din Europa, un spectacol stradal de neuitat, in care oricine poate intra in pielea personajelor preferate, oricine poate lasa departe povara de zi cu zi a vietii cotidiene si se poate transpune, cu usurinta pentru cateva zile, intr-o noua identitate.

Si tot in februarie, ce loc mai frumos poate fi pe lume pentru a celebra dragostea, decat intr-o gondola ce te poarta alene pe sub poduri unde indragostiti celebri au trait cele mai frumoase povesti de iubire?

Agentia de turism Ultramarin v-a pregatit pentru luna februarie o excursie incantatoare, in care veti simti farmecul de odinioara al frumosului oras din spatele unei masti cochete, la brat cu persoana iubita in vaporasele ce strabat canalele misterioase, sau pur si simplu admirand maretia unica a ce inca se simte parca iesind din ape, a fostei Republici Venetiene.

Calatoria prin Venetia este o adevarata incantare, iar arhitectura, istoria, pitorescul, turistii si nu in ultimul rand emotiile sunt atat de marcante, incat simti nevoia sa te opresti aproape la fiecare pas pentru a vedea, intelege, simti mai adanc…

Dar daca treci prin Piata San Marco si ajungi pe stradutele inguste la Canal Grande, privelistea este desavarsita: marea de turisti parca se risipeste iar principala artera acvatica, ce serpuiesete in bucle si serpentine fermecatoare prin centrul vechii Venetii, marginind impunatoare palate din vremuri de demult, te asteapta sa urci intr-o gondola trista sau pe un vaporetto si sa o descoperi pe indelete.

“Cea mai frumoasa strada din lume” cum mai este numit Canal Grande, are patru kilometri si de-a lungul acestuia una langa alta si impresurate de biserici, se ridica prea-bogatele palazzi, care amintesc de perioada de glorie a orasului (din secolul al XIV-lea pana la sfarsitul secolului al XV-lea). Perlele arhitecturale sunt cladiri in stilul venetian, inspirat din Bizant, precum si in stilul gotic caracteristic indeosebi Venetiei. Orasul este impodobit atat de fatadele palatelor renascentiste, cat si de grandioasele resedinte baroce, decorate cu rozete, ghirlande si ingerasi. Chiar daca multe dintre cladirile de pe Canal Grande si-au pierdut stralucirea, imaginea fatadelor monumentale ale palatelor este fascinanta. Cum la fel de fascinant este atunci cand o iei pe canalele micute, pe care nu incape mai mult de o gondola o data, si te patrunde din plin linistea dintre cladirile vechi, istoria glorioasa dar si dureroasa a venetienilor, si parca te astepti ca o curtezana trista sa apara la un balcon fluturandu-si batista.

Orasul este impanzit de masti si suveniruri la tot pasul, care te ademenesc prin ochii goi sa le admiri mestesugul. Totusi, daca arta pictorilor de masti nu satisface gustul turistului pentru cultura, oricare dintre palatele si bisericile venetiene sunt adevarate muzee de arta de o valoare inestimabila. Palatul Dogilor si Basilica San Marco adapostesc comori pe ziduri: Paolo Veneziano, creatorul scolii de pictura venetiene, Tintoretto si Veronese, au pictat maiestuoasele cladiri cu opere unice, nemuritoare, pe langa care nu poti trece fara ca sufletul sa ti se cutremure de frumusete. Iar celebra Pala d’Oro din Basilica San Marco, amplasata in spatele altarului principal, este o adevarata bijuterie. Pe placile de aur decorate cu pietre pretioase se observa 250 de picturi emailate, impodobite cu nestemate si incadrate intr-o rama veche din argint suflat cu aur.

Venetia are insa farmec mai ales din cauza celebrelor legende ale orasului si ale locuitorilor acestuia. Cand strabati canalele micute intr-o gondola neagra (prea neagra, asemanatoare cu un sicriu, cum credeau unii scriitori), gondolierul poate sa iti cante sau sa iti spuna povesti despre locuri: sa iti arate pe unde a evadat Casanova din inchisoare, care sunt locurile unde se ascundeau indragostitii secolelor trecute, sau sa te treaca pe sub Puntea Suspinelor la apus, asigurandu-ti astfel o iubire eterna…

Se spune ca macar o data in viata un calator trebuie sa ajunga in Venetia. Agentia de turism Ultramarin va invita asadar sa vedeti frumosul oras chiar in perioada Carnavalului, o ocazie unica pentru a asista la spectacolul mastilor ce ascund gloria de odinioara a Republicii Venetiene, dar si splendoarea lagunei coplesita de iubire, amintind de epoca frumoaselor cutezane si a celebrilor seducatori vesnic indragostiti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.