Mai avem de asteptat! Termenul la care va fi gata pasajul subteran de la Michelangelo, prelungit ca la meciurile de fotbal! Cand vom putea intra cu masina pe sub intersectie?

TIMISOARA. Nu se prelungeste termenul, ci se adauga zilele in care muncitorii n-au putut lucra din pricina ploii! Pe scurt, pasajul rutier subteran de la Michelangelo nu va fi gata in 29 septembrie, asa cum anuntase primarul Nicolae Robu la demararea lucrarilor si mai apoi in iunie cand a dat drumul circulatiei dinspre centru catre Spitalul Judetean, prin intersectie.

Astazi, primarul Timisoarei explica de ce nu va fi respectata data de 29 septembrie, anuntata anterior ca fiind momentul in care se va putea taia panglica inaugurala la Michelangelo.

Va fi ca la fotbal: minutele de pauza din timpul meciului se pun in prelungiri. Asa si zilele in care nu s-a putut munci pe santier.

Termenul nu este 29 septembrie, termenul este 16 luni de din luna aprilie 2013, cand au inceput lucrarile. Conform legii, la acest termen se adauga zilele in care nu au fost conditii meteo sa se poata lucra. Dar lucrurile stau bine, s-a dislocat pamant din partea acoperita pe o buna bucata deja si, daca vremea ne va permite sa lucram, in cel mult doua saptamani probabil ca va fi dislocat tot pamantul din aceasta parte acoperita. Trebuie sa intelegem ca aceste lucrari, cu sapaturi, lucrari in aer liber nu se pot efectua in orice conditii meteo. Daca intr-o zi ploua, cel putin in ziua respectiva, daca nu si a doua zi sau chiar a treia, atunci cand ploua mult, nu se poate lucra. Termenul final va fi in aceasta toamna, in orice caz, se vor finaliza lucrarile, asta este clar. dar nu se pune problema de prelungire, de termen. Prin natura lucrurilor, aceste zile in care nu se poate lucra, ele se adauga. Stiu ca la un moment erau 58 de zile de ploaie„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ce zici tu ciobane ? Dar estimarea initiala ati scos-o fara sa includeti media zilelor cu ploaie in sezon ? Cine evalueaza daca sunt conditiile meteorologice adecvate si care sunt criteriile de verificare ? Care munci mai exact nu se pot face pe anumite conditii si de ce nu sunt planificate astfel incat ploaia sa aiba un impact minim asupra termenului ?
    Nene Robule ai terminat tu facultatea de inginerie dar cand spui magarii de astea semeni tare bine cu un politician de 2 lei care a si-a facut scoala la Spiru Haret

    • atata poate ! dar cand au fost zile bune de lucru, de ce nu s-a lucrat? intrebare retorica

  2. Ticalosilor, dar zilele in care se putea lucra si santierul era pustiu nu le calculati?
    Sa se bucure micRobu de mandatul de primar, ca altul nu mai vede.

  3. Bine ca v-ati trezit voi destepti…ca nu mai prinde robu mandat. Bine ca Ciuhandu a fost bun…cand a lucrat 6 ani pe drum drept sa schimbe niste linii de tramvai. Bine ca daca se deschid santiere in oras nu va place, dar cand alte orase arata frumos si au pasaje va intrebati de ce nu are si Timisoara. Ar trebui sa va scoata din oras in momentul in care e gata…sa stati dupa gard si sa va uitati ce frumos arata…da sa nu puneti mana ca poate va infestati cu ceva de la „micRobu”. Vai de capu’ vostru de amarati 🙂

  4. Frumoasa explicatie, dar nu tine…
    Iarna a fost mai usoara decat in alti ani, si a oferit conditii de recuperare a zilelor „ploioase”.

  5. Pentru ca lucrarile pe santier sa avanseze trebuie ca cel putin 3 conditii sa se realizeze simultan: 1# sa existe muncitori care sa lucreze ( majoritatea zilelor de vara, din iunie incepand, santierul a fost pustiu); 2# muncitorii sa aiba utilaje cu care sa lucreze; 3# cei ce lucreaza sa stie ce au de facut conform unui proiect existent (se pare ca
    pasajul subteran a pus, pune si va pune probleme serioase
    constructorului din moment ce lucrarea este abordata cu
    atata reticenta). Avand in vedere ca toamna se apropie, inevitabil vor exista alte si alte motive de decalare a termenului final de realizare. Ex. Uscarea stratului de beton, de cca 60cm aferent fundatiei se face lent si in timp, cca. o saptamana pt. 10 cm grosime. Dl. Robu ar putea face calculele termenului final iintr-un mod mai apropiat de realitate.

  6. Un pasaj „ceva mai complicat” a fost realizat/terminat in Olanda (unde din 5 zile ploua 3) in 3 (trei) luni.
    La fel cu autostrazile. In Suedia, Finlanda – si in multe tari aflate la sud de ele – autostrada se construieste aproape in orice conditii (vara dureaza adeseori 3 luni) si – stratul de uzura – are garantie 5 ani.
    Cum dracu o fi facand acesti „lipsiti de talent …. (s.a.m.d.)” din nordul Europei?
    Poate ar trebui sa se intrebe si „altii” si poate unii pot da si raspuns. M-ar interesa (in parte il stiu).

  7. Stiam ca vor aparea prelungiri,scuze,vremea e de vina,soarele e prea puternic,vantul nu bate din directia potrivita etc.Eu circul zilnic prin zona si de cand s-a dat drumul pe axa N-S erau zile intregi CU SOARE dar nici tipenie de muncitor pe santier.De ce n-au profitat de acele zile ca sa disloce pamantul? Unde erau muncitorii? Tipic romanesc.Au tras si ei mai tare in luna mai ( si s-au vazut rezultatele) apoi au intrat in lancezeala specifica romanului.Sunt curios daca n-ar fi plouat ce scuze ar mai fi gasit? Ca de terminat tot nu ar fi terminat la cum lucreaza.Domnule primar mai aruncati un ochi si la straini sa va invete aia cum se lucreaza in ORICE CONDITII meteo.Lasati pe AVICII si proiectele dvs muzicale ca nu astea ne dor pe noi acum cand orasul e blocat de santiere.