Mai bine nervi si asteptare decat noi imbolnaviri. Medicii de la Spitalul Judetean din Timisoara testeaza in continuare gratuit toti pacientii din Ambulatoriu, chiar daca se formeaza cozi. Video

TIMISOARA. Ca sa nu inchida iarasi sectii intregi din cauza focarelor de COVID, conducerea Spitalului Judetean Timisoara a decis ca toti pacientii care se adreseaza policlinicii unitatii medicale sa fie testati rapid gratuit. Asta inseamna insa nervi si inghesuiala, dar doctorii raman de neclintit in decizia lor: e mai important ca virusul sa nu fie adus de vreun bolnav neverificat.

CITESTE SI: 89 de copii infectati cu COVID in ultimele ore, in Timisoara si in judet, din aproape 500 de noi cazuri. Mai multe localitati se apropie de 7 la mie rata de infectare 

Odata cu intrarea intr-un nou scenariu, dupa ce intreg Timisul a trecut de 3 la mie rata de infectare cu coronavirus, la Spitalul Judetean Timisoara s-a hotarat ca toti cei care vin pentru un consult in Ambulatoriu sa fie testati rapid, pe banii unitatii medicale. Pentru ca verificarile dureaza minute bune, oamenii ajung sa-si piarda rabdarea la cozi, iar asta naste tensiuni.

Decizia de a-i verifica pe cei care ajung la Ambulatoriul Spitalului Judetean din Timisoara vine dupa in valurile 2 si 3, sectii intregi au fost inchise din cauza numarului mare de pacienti infectati cu COVID 19. In fiecare dimineata, celor care vin cu programari la Policlinica li se cere fie sa prezinte Certificatul digital verde, fie sa accepte sa fie testat rapid. Aceasta procedura insa dureaza, asa ca oamenii se inghesuie pe treptele unitatii sanitare sperand sa ajunga cat mai repede in fata„, spune Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

Conducerea unitatii sanitare precizeaza ca policlinica de la Judetean a fost deschisa in toate valurile pandemiei, inclusiv in perioada starii de urgenta, fiind singurul Ambulatoriu din vestul tarii care a ramas cu portile deschise tot timpul, dar acum e necesara o protectie sporita.

Nu s-a pus vreodata problema discriminarii pacientilor pe niciun criteriu cu atat mai putin pe criteriul vaccinarii. Ceea ce s-a vazut pe imagini crearea unei mici aglomeratii, pentru ca aglomeratia nu a fost mare, aglomeratie era si inainte de pandemie, a fost din cauza introducerii screening-ului gratuit pentru toti pacientii care au programare in ambulatoriul de specialitate„, a mai precizat Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

In urma acestor testari, in cursul zilei de luni, 5 pacienti pozitivi au fost descoperiti in doar cateva ore.

Imaginati-va ce s-ar fi inatmplat daca aceste persoane ar fi intrat in ambulatoriu si ar fi stat alaturi de celalate persoane cu boli cronice in sala de asteptare„, a mai spus Raul Patrascu.

Nu toti pacientii au fost de acord insa sa fie testati. Conducerea celui mai mare spital din vestul Romaniei sustine ca va continua sa testeze gratuit bolnavii, chiar daca aceasta va insemna in continuare timpi de asteptare mariti pentru cei care se adreseaza Policlinicii.

VIDEO: George Stefanita

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Romanul nu a stiut niciodata sa-si astepte rabdator randul. Tot timpul s-a imbulzit si s-a bagat in fata „ca sa apuce”. Cred ca sunt si sechelele din comunism cand se statea numai la coada.

    • Greșit.si eu am trăit înainte de 89 și nu sufăr de sindromul asta. Ba chiar din contra. Detest aglomerațiile, imbulzeala, statul la cozi. Și la întrare în tara, aeroportul Timișoara stai la coada, da na, asta este.

  2. Intelegem ca sunt testati toti cei care nu au certificat verde.
    Caz posibil: vaccinat, deci cu certificat, deci netestat, dar infectat cu covid, forma asimptomatica => spital plin de covid.
    Apoi vor urla: vaccinati-va!

    De fapt voi nu vreti sa nu inchideti sectiile, ci sa intram in diverse scenarii mai profitabile pentru unii. Si sa se vaccineze cat mai multi, doar mai avem cateva milioane de doze din cele 18.522.449 cumparate. Iar pana la onorarea cererii de 120 milioane doze (atat a comandat guvernul Catu), mai e mult…

    • Zice unul nevaccinat.
      Dacă sunt vaccinați toți, imuni la covid, purtători de covid, cine naiba se mai îmbolnăvește? E, la asta nu ai răspuns.

      • Raspunsul il afli citind statisticile din tarile de mai sus:
        Israel – 90% din populatia peste 18 ani vaccinata, au inceput deja a 3-a doza, rata de infectare peste 10.5 la mie, locul 3 in lume.
        Cauta pt USA, UK si vei vedea eficienta vaccinului, ca sa iti raspunzi singur la intrebare. Nu e nevoie sa iti raspunda altii.

        • Întrebarea e alta. Raspunsul e altul.Dar tu ești mai deștept, grandios, măreț. Desigur antivaccinist.

          • Intrebarea era clara: cine se va mai imbolnavi daca toti au fost vaccinati/imuni/purtatori? Raspuns e la fel de clar: acelasi tip de persoane (vaccinate sau carora le-a trecut imunitatea) care acum duc rata la peste 10 la mie in Israel, unde sunt vaccinati 90%. Mai clar:
            Populatie Israel: 8.82 mil.
            Trecuti prin boala: 1.24 mil (14%)
            Vaccinati 90%
            Deci absolut toata populatia ar trebui sa fie imuna – unii prin imunitate naturala, altii si prin naturala, si prin vaccin. Dar uite ca e departe de a fi.
            Concluzie: desi esti ironic cu desteptaciunea, unii isi mai folosesc creierul, spre desosebire de tine, care nu ia decat ceea ce i se serveste. Grandios si maret – nu comentez. Antivaccinist – nu am nicio problema nici cu cei care se vaccineaza, nici cu cei care nu se vaccineaza, fiecare o face daca vrea. Deocamdata suntem liberi… Deocamdata…