Mai ceva ca juramintele in fata altarului! Promisiunile dintre patron si angajat se dau in scris si opresc ‘migratia’ de la un job la altul

TIMISOARA. A devenit un subiect fierbinte in toate mediile! Intr-o lume in care concurenta e tot mai acerba pe piata muncii, iar angajatii si angajatorii, deopotriva, sunt tot mai greu de multumit, o companie de resurse umane din Timisoara, care activeaza la nivel national, a gasit cea mai potrivita solutie pentru a ajuta ambele parti sa aiba rezultate cat mai bune, dar si sa evite fenomenul de „turism intre joburi”.

Faptul ca tot mai multi oameni sunt nemultumiti de modul in care sunt abordati in momentul angajarii si trebuie sa semneze o fisa a postului care, de cele mai multe ori, nu are nicio legatura cu ceea ce urmeaza sa faca in realitate, dar si ca piata investitiilor este in continua ascensiune, iar retentia angajatilor a devenit o adevarata provocare, a determinat compania Evolution HCC, care este specializata si in Recrutare & Hedhunting de personal pentru pozitii de management, sa gaseasca o masura cu ajutorul careia sa schimbe acest sistem si sa multumeasca atat angajatii, cat si angajatorii, crescand, implicit retentia.

Astfel, dupa o analiza intensa si studii ample si de durata in acest sens, cei de la Evolution HCC au realizat un produs nou si unic, care are deja rezultate exceptionale in zona de retentie si motivare personal. Acesta poate fi folosit si ca un instrument de evaluare a obiectivelor soft, bazat pe emotii, pe langa cele tehnice denumite si KPI.

Este vorba despre „Certificatul HCC de Promisiune Reciproca”, un produs personalizat pentru fiecare angajat in parte, care porneste de la scopul comun pe care firma si angajatul il au, atat in zona de business, cat si in dezvoltarea profesionala. Cu ajutorul acestui instrument, atat compania, cat si angajatul isi exprima asteptarile intr-un mod cat mai concret si emotional. Este practic un contract psihologic care vrea sa inlocuiasca deja invechita fisa de post.

Certificatul este PERSONALIZAT pentru fiecare dintre angajati si se intocmeste in baza unui algoritm de intrebari, ce are ca punct de plecare principiile, valorile si obiectivele companiei si ale angajatului,  dar si oportunitatile de dezvoltare existente pentru fiecare angajat in parte.

oameni-creatie-discutii

 

Astfel, Certificatul HCC de Promisiune Reciproca se intemeiaza pe un set de promisiuni pe care fiecare parte le face celeilalte, promisiuni care s-a demonstrat ca pot imbunatati calitatea jobului si a satisfactiilor zilnice, pentru un parcurs de lunga durata.

Specialistii de la HCC au pornit in elaborarea acestui instrument de la unul dintre cele mai puternice aspecte din viata oricarei persoane, EMOTIA. Certificatul este gandit astfel incat sa alimenteze emotiile benefice si cu impact pozitiv in business pe care le au angajatii si, in acelasi timp, trateaza emotiile distructive care ar putea avea impact negativ asupra colectivului sau asupra performantelor.

Certificatul este unul cu valente multiple. Pe de o parte, poate fi folosit pentru responsabilizarea angajatilor, fiind o anexa la fisa postului, iar pe de alta parte, este un instrument nou, cu ajutorul caruia se poate face evaluarea periodica a oamenilor, intr-un mod extrem de simplificat. Iar unul dintre cele mai importante aspecte este acela ca Certificatul are un puternic impact in MOTIVAREA si RETENTIA personalului.

Noul instrument creat de Evolution HCC a fost deja implementat in mai multe companii, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. A fost observata o crestere considerabila a implicarii si a performantelor angajatilor, cresterea gradului de motivare si auto-motivare, dar si o comunicare mai transparenta, bazata pe incredere.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Acesta nu e un articol, ci o reclama.

    • si una plina de dume ieftine si cuvinte pompoase, lipsite de continut.