TIMISOARA. Numar dublu de tramvaie, pe una dintre cele mai aglomerate linii din Timisoara.
CITESTE SI: Un festival de te lingi pe degete, langa Timisoara. Se incing ceaunele si se pregateste o mare petrecere
Este vorba despre garniturile care circula pe linia 4 si care, de saptamana aceasta, sunt opt la numar.
„AM PROMIS CA LINIA 4 VINE LA RAND PT CRESTEREA NR DE MIJLOACE DE TRANSPORT PE TRASEU SI, IMPLICIT, PT CRESTEREA FRECVENTEI LOR! IATA, A VENIT DEJA !
De ieri, avem 8 tramvaie pe traseu pe linia 4, dintre care 3 sunt Armonia. Putem raporta, asadar, deja, imbunatatiri substantiale ale calitatii serviciilor de transport public pt locuitorii a doua mari cartiere: Calea Sagului (in urma suplimentării recente a nr de autobuze pe linia 33, la 6) si Circumvalatiunii. Si este doar inceputul!”, a scris primarul Nicolae Robu pe pagina sa de socializare.
Potrivit reprezentantilor STPT, pana in prezent s-a facut suplimentarea mijloacelor de transport doar pe liniile 4 si 33, intrucat acestea sunt doua dintre cele mai aglomerate rute. Autobuzele, tramvaiele si troleibuzele circula, in aceasta perioada, dupa program de vacanta, insa din luna septembrie, reprezentantii societatii de transport vor sa suplimenteze si alte linii, pentru a face fata numarului mai mare de pasageri.
In prezent, in Timisoara circula 30 de tramvaie, dintre care 14 sunt Armonia, 23 de troleibuze si 38 de autobuze.
Pareri
Cum ramene cu linia 5 o sa fie tot autobuze sau se reface tot traseul linie 5
Carpaceli facute de ignoranti. Intreg transportul in comun din oras trebuie regandit si optimizat pe baza de calcule facute de specialisti tinand cont de dezvoltarea actuala si de viitor a zonelor si a cartierelor care au aparut ca ciupercile in jurul orasului. Sunt zone nou construite in nordul orasului, in spate la Decathon sau Selgros, unde este imposibil de ajuns fara masina, de la ultima statie a mijloacelor de transport in comun. Pur si simplu NU EXISTA TROTUARE pe care sa circule pietonii, iar pistele de biciclete sunt un vis utopic. La copiii care vin sau merg de la scoala nu se gandeste nimeni?
Relativ la … NU EXISTA TROTUARE pe care sa circule pietonii, iar pistele de biciclete sunt un vis utopic. La copiii care vin sau merg de la scoala nu se gandeste nimeni?
Am avut ocazia sa fiu invitat (in EU) la un prieten intrun orasel satelit gen celor din jurul Timisoarei. Intre dezvoltarea acestora si a celor din jurul Timisoarei exista „o distanta de la cer la pamant”: acolo, strazi largi sens unic sau dublu sens, cu parcari posibile ptr. oaspeti, cu trotuare, cu copaci (nu palmieri), piste ptr biciclete, marcaje, indicatoare, … si in final, statie finala ptr. autobuzul de interconectare, plasat in centrul de greutate a oraselului ptr transport in comun, dimineata cu autobuze dedicate ptr scolari si autobuze normale. Dece la noi nimeni nu s-a gandit/nu se gandeste la asa ceva?
La colonizarea svabilor (vezi satele foste svabesti) topografii militari ai K.u.K.-ului au amenajat strazi largi, …. si toate cele. Au avut mai mult creier?