TIMISOARA. In urma cu cateva zile a fost amanat cu inca o luna momentul impingerii chesonului pe sub calea ferata la Pasajul Solventul din Timisoara, pasaj care, in fapt, ar fi trebuit sa fie gata inca de acum un an.
Muncitorii au reusit zilele acestea sa finalizeze structura din beton, care arata precum o caseta, de 70 de metri lungime si 28 latime, ce va fi translatata pe sub cele 10 linii de tren, spre Calea Bogdanestilor.
Aceasta tehnica de strapungere a pamantului, cu tot cu ‘tunel’, fara a afecta circulatia feroviara, va insemna o inaintare de o jumatate de metru – 1 metru pe zi, potrivit estimarilor transmise de conducerea primariei.
Zilele acestea se desfasoara alte procese tehnologice la cheson. „Vor urma partea de pretensionare, de fixare a rosturilor si undeva in prima saptamana din luna decembrie vom incepe efectiv impingerea. Acest tunel mare va fi impins, translatat pe lungimea sa, in asa fel incat partea din fata sa ajunga pe bulevardul Bogdanestilor„, declara recent viceprimarul Ruben Latcau.
Noi imagini de pe santierul de la Pasajul Solventul au fost filmate de cititorul opiniatimisoarei.ro care monitorizeaza obiectivele de infrastructura din Timisoara si judet.
***
Va reamintim, Pasajul Solventul ar fi trebuit sa fie gata in ianuarie 2024, dar reprezentantii primariei isi pun sperantele de finalizare undeva in 2025.
S-au implint deja 4 ani de la semnarea contractului si mai bine de 2 si jumatate de la deschiderea santierului,
Pasajul Solventul urmeaza sa faca legatura intre Calea Bogdanestilor si strada Garii, pe sub liniile de cale ferata.
Investitia cuprinde un drum care subtraverseaza liniile de cale ferata si include o linie dubla de tramvai, piste de bicicleta, trotuare si doua benzi pe sens pentru carosabil. De asemenea, la intersectia cu strada Garii se va realiza un sens giratoriu, care-l va inlocui pe cel existent.
Constructia Pasajului Solventul costa 132 de milioane de lei, din care 89 de milioane de lei de la bugetul local și 43 de milioane prin Programul National de Investitii Anghel Saligny. Adica aproape 27 de milioane de euro.
Pareri
Cum e gata chesonul, într-o țară normală la cap, având în vedere și lucrările CFR pe lot 3, s-ar devia circulația feroviară pentru maxim două săptămâni – s-ar săpa rapid groapa pentru cheson, care ar ajunge rapid pe poziție, apoi s-ar umple pe deasupra cu terasamentul necesar pentru CF, s-ar reface liniile etc.
Esti sigura ca ai idee macar ce vorbesti si care-i treaba cu tehnologia asta?🤡🤡
Nici eu nu stiam, evident, dar eu am cautat s ama informez cat de cat, ceea ce iti recomand si tie sa faci inainte sa spui prapastii.
Parerologia asta…Cu cat mai mult bioxid, cu atat mai multe „pareri” in totala necunostinta de cauza.
Vezi sa nu ti se transforme parerile in convingeri, ca au mai fost cazuri🤡😁🤡
SYLCONTRANS a facut exact acest lucru la popa sapca, a intrerupt circulatia feroviara doua zile pentru a monta culeele si podul de cale ferata cu toate ca licitatia castigata prevedea prin contract ca sa impinga doua culee fara sa intrerupa circulatia feroviara.
daca este chiar asa, se intrerupe circulatia feroviara pentru lucrari la modernizarea caii ferate inseamna ca nu exsista corelare intre cfr-ul stat in stat si o primarie de oras de provincie.
„70 de metri lungime si 28 latime, ce va fi translatata pe sub cele 10 linii de tren”
Mai trebuie sa zic ceva?🤡🤡
Dacă te-ai documentat poate ai găsit și vreo explicație de ce nu s-a pornit cu câte o astfel de structură din fiecare parte pentru a înjumătăți timpul cum a fost cazul la săparea tunelurilor de la baza Alpilor elvețieni.
Citeste ce ai scris dupa ce iti revii din… aburii… „convingerilor”
Basti, ma, nu te mai face de kko cu asa aberatii🤡🤡 Penibil.
Pentaoxidule de clei de ureche, preachimuit ce ești intre bare… luminează-ne cu informațiile obținute de tine, înainte de a polua discuția. Zonele de triaj sunt amintire, trenurile de marfă sunt majoritar dedicate pentru un singur traseu, nu se mai fac descompuneri și recompuneri de trenuri în nodurile feroviare, că pe vremuri. În zona subpasajului au fost deja scoase majoritatea liniilor moarte. Din cele 10, vor rămâne vreo 4-5. Dublă spre Arad, apoi spre Timișoara Sud și Săcălaz. Chesonul e gata, în loc să-l împingi în pământ, cu grijă, câte 10 cm pe zi, ca să nu cadă liniile peste capac – și să nu scobești câteva luni, cu lingurița – spun că e mai bine așa cum am spus mai sus.
Foarte bine, ramai la parerile tale, transforma-ti-le in „convingeri” repetandu-le „amproasta” fara sa te informezi ori sa cauti singura contraargumente; ti-am zis eu ca o sa ajungi ca Daniel🤡😁🤡 V-ati potrivi…
Numai bine săptămâna viitoare se anunță temperaturi negative deci vor exista și alte scuze pentru întârzieri.
Trebuia sa fie gata de 2 ani. Fritz e un incapabil. El se concentreaza pe festivalurile lgbt
Neocolonialismul pe tinerea in subdezvoltare se bazeaza, mai Jack.
Lae Robu zis Jack ne spune.
Trebuia oprita circulatia doua trei luni. sapat, turnat stalpi beton, puse grinzi ca la autostrada.. si era gata acum doi ani..
Ma gheo, nu turnarea chesonului dureaza, ci incompetenta dureaza. La Michelangelo cat a durat pasajul, iti aduci aminte? Asa si aici, multe zile fara munca din diverse motive de genul „revolutiei bunei guvernari”🤡🤡