Manastiri aproape de Timisoara unde poti sa iei Lumina de Pasti, impreuna cu familia

TIMISOARA. De Pasti, credinciosii pot lua Lumina Sfanta a Invierii de la manastirile aflate in apropiere de Timisoara. Departe de aglomeratia din oras, locurile pot fi si un bun prilej de relaxare in aer liber pentru cei care le trec pragul.

Manastirea Sag – Timiseni se afla la doar 14 kilometri de Timisoara, accesul facandu-se prin comuna Sag, aflata la sud de Timisoara. Din DN 59 un drum semnalizat si asfaltat duce direct la manastire.

Manastirea Timiseni a fost ctitorita in 1944. Ea cuprinde doua biserici: cea veche ridicata intre 1968 si 1972, si cea noua, mai incapatoare, a carei constructie a inceput in anul 2002. Asezamantul monahal mai cuprinde: un corp de chilii, un arhondaric precum si un nou corp administrativ. Poarta hramul Taierea Capului Sfantului loan Botezatorul.

Manastirea Cebza se afla la 32 de kilometri de Timisoara, accesul facandu-se pe DN 59 pana la fosta groapade gunoi, apoi spre Parta- Peciu Nou – Cebza. Lacasul de cult poarta hramul Inaltarea Sfintei Cruci.

Manastirea Cebza este un asezamant monahal din secolul al XVIII lea, reactivat la initiativa fostului mitropolit al Banatului, IPS Nicolae Corneanu, in anul 1996. Biserica de lemn a Manastirii Cebza se afla in cimitirul satului si este declarat monument istoric.

Manastirea Partos se afla la 54 de kilometri de Timisoara, accesul facandu-se pe DN59 Timisoara – Moravita, DN59B Deta-Banloc, DC184 Partos.

Manastirea Partos reprezinta o veche vatra monahala, a carei existenta este atestata documentar in 1571. Asezamantul monahal a fost desfiintat in 1778. In 2008 s-a hotarat reinfiintarea ei ca manastire de calugari. La Manastirea Partos a trecut la cele vesnice Mitropolitul losif al Timisoarei, ale carui sfinte moaste se gasesc in prezent la Catedrala Mitropolitana din Timisoara.

Manastirea Saraca se afla la 53 de kilometri de Timisoara. Accesul se face pe E70 Timisoara spre Voiteg, apoi la dreapta pe DN 58B, spre Gataia, apoi dreapta spre Butin- Semlacu Mic.

Manastirea Saraca a fost pentru prima prima atestata documentar in anul 1270. Manastirea a servit drept biserica parohiala in Semlacu Mic intre anii 1948-1987. In 1988 a redevenit manastire, ulterior construindu-se biserica noua si corpul de chilii.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.