Manipularea virtuala – analizata psihologic de specialistii timisoreni

TIMISOARA. O conferinta despre manipularea virtuala va avea loc la Timisoara la mijlocul lunii februarie. Prima dintr-o serie lunga de conferinte de psihologie care vor avea loc la Timisoara se va desfasura in 14 februarie, de Ziua indragostitilor. Evenimentul face parte dintr-un program de apropiere a tinerilor fata de psihologi si psihologie.
Conferinta „Programarea mentala la indemana oricui. Absurdul Virtual – Virtualul Absurd“ se adreseaza, in primul rand, elevilor si studentilor, dar in acelasi timp este dedicata oricui doreste sa afle mai multe despre activitatea psihologilor timisoreni si despre felul in care deciziile unei persoane sunt puternic influentate de emotiile care ne cuprind in diferite momente. Evenimentul, este organizat de FB &  Psihored, un cunoscut cabinet de psihologie din Timisoara.

Doi psihologi clinicieni, Carmen Alina Rosu, si Florentina Bodnari, le vor vorbi celor prezenti despre puternica influenta a mediului virtual asupra alegerilor pe care le facem in viata, dar si despre felul in care emotiile  ne determina sa facem alegeri deloc potrivite in momente cheie din viata noastra. Felul in care putem sa ne stapanim emotiile, precum si modalitatile prin care ne educam pe noi insine sa facem fata valului de informatie care ne loveste zilnic prin toate canalele media vor fi subiecte de discutie in cadrul evenimentului.

In cadrul conferintei vom vorbi despre manipulare, despre factorii destabilizatori din exterior si despre cei din interior. Vom analiza dependenta de media, de virtual si vom cauta sa aflam, impreuna cu publicul, mijloacele de aparare personala“, ne spune psihologul Carmen Alina Rosu.

Dependenta de jocuri online, de retelele de socializare, de telefon mobil sau tableta pleaca de la o nevoie neacoperita pe care tinerii o au. Iar aceasta poate fi cel mai usor descoperita de un specialist care stie cum si unde sa caute. Gimnastica intelectuala si emotionala nu strica nimanui, spun psihologii timisoreni si le recomanda tuturor sa evite sa fie reticenti fata de meseria pe care o practica – psihologia – pentru ca reticenta este unul dintre cei mai mari inhibitori.

Impactul a ceea ce vedem se reflecta in interiorul nostru. Vrem, in cadrul acestei conferinte, sa-i invatam pe cei prezenti, fie ei elevi, studenti sau adulti, pentru ca ne adresam unui public larg, cu precadere pe tineri, care sunt mai expusi manipularii virtuale, cum sa-si controleze emotiile. Este foarte important de retinut, mai ales pentru elevi, dar si studenti, ca nu se potriveste rolul pe care il avem in viata cu statusul de pe net“, explica Florentina Bodnari.

Tot mai multe generatii sunt derutate de ce li se intampla. Ajung adulti, ajung intr-un punct din care nu mai evolueaza pentru ca nu se cunosc pe sine. Aici intervenim noi. Dar daca reusesc sa-si controleze emotiile de la bun inceput vor putea evita situatiile de a se complacea intr-o pozitie pe care nu si-o doresc sau care nu le aduce satisfactii pe niciun plan. Noi nu judecam si nu spunem „trebuie!“, analizeaza scurt cei doi psihologi.

Din acest motiv, una dintre directiile pe care le vor aprofunda, presupune ca orice emotie este mai buna decat lipsa emotiei, deoarece o emotie inseamna, inainte de toate, un punct de pornire. Conferinta va avea loc in 14 februarie, in sala de spectacole a Colegiului National de Arta „Ion Vidu“ din Timisoara, de la ora 13.30.

Florentina Bodnari si Carmen Alina Rosu sunt doi psihologi clinicieni din Timisoara care ofera consiliere suportiva pentru pacienti pre si post-operatorie, pentru parinti, ofera dezvoltare psihologica, logopedie clinica, autocunoastere, precum si consiliere pentru persoanele care sufera de diferite dependente (de jocuri de noroc, de alcool sau droguri, de mancare etc.).   Sediul clinicii FB & Psihored este situat in Timisoara, pe Calea Torontalului, nr. 35, sc. B, ap. 2. Informatii despre serviciile oferite pot fi obtinute la numarul de telefon 0356 00 47 56.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mare atentie fratilor ca ni se pregateste „terenul”. Dupa investitii puternice si serioase in spitalele de profil observ ca presa (OP TM, Ziua de Vest, ş.a.) acorda mare atentie psihologiei. Am intrat oare cu totii in capcana care se doreste in ultima vreme…
    P.S: inca o bila neagra pt USL 🙁
    P.S.S: cu alta ocazie toate bilele negre de pana acum 🙂