TIMISOARA. Maraton de 48 de ore, pentru studentii de la Universitatea Politehnica Timisoara. EMECS-thon este maratonul in care echipele participante proiecteaza de la zero un sistem incorporat (embedded system) si concureaza pentru premiile puse la bataie.
In perioada 5-7 februarie 2016, Liga AC va gazdui, in colaborare cu Universitatea Politehnica Timisoara, dar si cu alte 5 universitati de peste hotare, din consortiul EMECS (European Masters in Embedded Computing Systems), maratonul de sisteme incorporate EMECS-thon. Concursul se va desfasura in laboratoarele complet echipate ale Facultatii de Automatica si Calculatoare si, in acelasi timp, in celelalte universitati participante: Universitatea Norvegiana de Stiinta si Tehnologie din Trondheim, Norvegia, Universitatea Tehnica din Kaiserlautern, Germania, Universitatea din Southampton, Regatul Unit al Marii Britanii, Universitatea Internationala Burch din Sarajevo, Bosnia si Hertegovina, dar si Universitatea Tehnologica din Graz, Austria.
Proiectul are ca scop incurajarea tinerilor pasionati de domeniul IT&C (Information Technology and Communication) si antrenarea creativitatii acestora, ca sa genereze idei de proiecte, oferindu-le sansa sa le implementeze in cadrul unui concurs jurizat.
Acest concurs este destinat tuturor studentilor din universitati membre ale consortiului EMECS si din universitati partenere. Echipele participante sunt formate din trei studenti, iar fiecare echipa are posibilitatea sa isi aleaga o tema de proiect. Editia din 2016 a proiectului asteapta 7 echipe participante (21 studenti) la Universitatea Politehnica Timisoara.
Dupa incheierea celor 48 de ore in care echipele au implementat de la zero proiectul, munca lor va fi jurizata si se vor acorda urmatoarele premii in fiecare universitate: Cea mai buna idee tehnica, Cea mai buna idee de afacere si Premiul de popularitate, iar la nivel global, echipa cu cel mai bun proiect este premiata cu titlul „EMECS¬-thon Gurus”.
EMECS-thon 2016 aduce numeroase provocari participantilor si ii determina sa-si dovedeasca maiestria in domeniul micilor robotei si a masinariilor automatizate.