Marca “Made in Banat”, acordata firmelor din Romania si Serbia participante la un proiect transfrontalier

Cu ocazia conferintei de final pentru proiectul “Made in Banat”, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara a gazduit festivitatea de acordare a diplomelor de excelenta si a trofeelor pentru semnatarii Pactului de Cooperare Transfrontaliera, institutiilor/organizatiilor care s-au implicat in implementarea/promovarea proiectului, firmelor care au participat activ la actiunile proiectului, din Romania si din Serbia.
CCIAT premii made in Banat (6)
Proiectul “Made in Banat” a aparut din nevoia de a sprijini dezvoltarea unei economii competitive in regiunea transfrontaliera Romania-Serbia. De aceea, acesta a reunit reprezentanti ai grupurilor tinta care sa colaboreze, sa faca schimb de experienta si bune practici, sa creeze instrumente comune pentru a diminua efectele crizei economice, astfel incat avantajele comparative sa conduca la impactul pe termen lung al proiectului.

„Suntem conivnsi ca firmele si produsele care au castigat marca Mede in Banat inseamna, pentru consumator, altceva decat produsele care le gasiti in mod obisnuit pe rafturile magazinelor. Alaturi de noi au fost multi oameni, carora le multumesc, iar astazi le vom inmana trofeele si diplomele pentru activitatea pe care au depus-o in implementarea, desfasurarea si sustinerea actiunilor acestui proiect” a spus Florica Chirita, director general al CCIAT.

La festivitatea de incheiere a proiectului „Made in Banat” au participat oficialitati si reprezentanti ai mediului economic din Romania si Serbia.

„Am primit acest brand pentru un produs al nostru, o margarina a carei nume este ‚Buna dimineata’  facuta din ulei de floarea soarelui si care este si un important brand local in Serbia” a precizat Sradan Zlatanov, reprezentantul unei firme din Serbia.

Marca “Made in Banat” a fost acordata unui numar de 13 firme – 5 din Romania (Banatul romanesc) si 8 din Serbia, din regiunile vizate de proiect (marca inregistrata la OSIM Romania si entitatea omologa din Serbia).

„Proiectul a fost finantat in cadrul Programului IPA de Colaborare Transfrontaliera Romania-Republica Serbia si am fost cinci parteneri de proiect, dintre care CCIAT ca si lider de proiect, ADETIM,  cmerele de comert regionale Kikinda, Pancevo si Zrenjanin.  Pe parcursul celo 18 luni de proiect experienta partenerilor si-a spus cuvantul si am reusit, impreuna, sa indeplinim si sa ducem la bun sfarsit obiectivul general al proiectului – cresterea competitivitatii IMM-urilor care realizeaza produse si servicii specifice regiunii Banatului si imbunatatirea calitatii vietii oamenilor din regiunea transfrontaliera. „ a declarat Cosmina Mirea, manager de proiect.

In cadrul proiectului „Made in Banat” are loc si dezvoltarea platformei electronice www.banatmall.ro, care va permite firmelor sa se promoveze, sa-si sporeasca volumul vanzarilor si sa gaseasca noi piete de desfacere (cuprinde in prezent 40 de magazine functionale).

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.