Marele zid chinezesc se darama putin cate putin. Bucati de zeci de kilometri au fost distruse deja

N-au reusit mongolii si hunii sa distruga Zidul, dar neglijenta autoritatilor duce la disparitia lui. Chinezii intampina o mare problema: dispare cel mai important simbol al lor, ce dainuie de sute de ani!

Dupa ce a rezistat invaziilor hoardelor mongole si asaltului hunilor, Marele Zid Chinezesc este astazi pe cale de disparitie, ca urmare a neglijarii si a mineritului ilegal.

In unele zone, zidul este distrus in proportie de 80%, fiind descoperite gauri imense in structura constructiei.

Potrivit unui raport publicat in ziarul chinez People’s Daily, o sectiune de 150 de kilometri din zona Laiyuan a fost distrusa in totalitate. Cauza? Mineritul ilegal. Multi chinezi sfarama structura ce dainuie de mii de ani in cautarea unor minerale pretioase.

Zidul din zona Laiyuan a fost construit in timpul dinastiei Ming, intre 1368 si 1644. Regiunea este bogata in nichel si cupru, iar numeroase companii ilegale folosesc explozibili pentru a cauta aceste metale valoroase, afectand astfel structura zidului.

Cu exceptia unor segmente din apropierea Beijingului, cea mai mare parte a Marelui Zid Chinezesc nu este protejata de autoritati.

Cel mai mare monument de pe planeta are o lungime de aproape 9.000 de kilometri. Zidul trece prin zece regiuni ale Chinei: Liaoning, Hebei, Tianjin, Pekin, Shanxi, Mongolia Interna, Shaanxi, Ningxia, Gansu si Qinghai.

Dong Waohui, vice-presedintele Great Wall Association, afirma ca „singurele zone protejate sunt cele care sunt populare in randul turistilor, precum Badaling, in apropiere de Beijing. Dar acele segmente reprezinta doar 50 km din lungimea zidului. Oamenii se gandesc doar la partile celebre ale Zidului si isi inchipuie ca arata la fel peste tot„.

In 2006, guvernul a dat o lege prin care se cere protejarea zidului, dar aceasta problema a cazut in sarcina oficialitatilor locale. Acestea ar trebui sa includa in bugetul local bani pentru lucrari de intretinere, dar acest lucru nu s-a petrecut„, a adaugat Dong.

Marea problema nu este mineritul ilegal, ci faptul ca nu exista lucrari de intretinere de niciun fel„, a concluzionat Dong.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.