Marsul Invierii din Timisoara a adunat sute de credinciosi pe strazile orasului. VEZI FOTO

TIMISOARA. Ca in fiecare an, cateva sute de timisoreni au participat, in a doua zi de Paste, la Marsul Invierii, o procesiune care reuneste credinciosi din toate bisericile crestine din Timisoara.

Marsul Invierii, ajuns la editia a XXIV-a, a fost organizat de Asociatia Evanghelistica si de Caritate „Isus Speranta Romaniei”, in colaborare cu bisericile crestine din Timisoara si Consiliul Local.

Procesiunea a inceput la ora 15.00 in fata Catedralei Mitropolitane unde, reprezentanti ai diferitelor confesiuni le-au vorbit oamenilor despre insemnatatea Invierii pentru intreaga lume crestina, despre necesitatea pentru un mai bun dialog interconfesional si despre unitatea tuturor crestinilor in fata provocarilor lumii moderne la adresa credintei.

marsul invierii (12)

„Astazi are loc cea de-a XXIV-a editie a marsului Invierii, manifestare interconfesionala la care participa toate bisericile crestine care proclama moartea si invierea domnului Isus. Este un spirit de iubire frateasca ce se manifesta doar in Timisoara, de aceea este unica. Participa ortodocsi, romano-catoloci, greco-catolici, protestanti si neoprotestanti. Estimam ca in Parcul Rozelor sa fie in jur de 7000-10.000 de participanti”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Jean Chiforeanu, director departament de evanghelizare al Asociatiei „Isus Speranta Romaniei”.

marsul invierii (3)

Marsul a pornit in ritm de fanfara catre Primarie, mergand apoi catre Prefectura si Consiliul Judetean, avand ca punct final Parcul Rozelor. La fiecare institutie s-au facut opriri unde s-a citit un text biblic. Pe parcursul traseului, fanfare ale mai multor biserici au intonat imnuri dedicate evenimentului.

„Am venit sa ma rog in aceasta zi speciala pentru binele familiei, pentru sanatate si prosperitate. In fiecare an particip cu mare drag la mars”, a declarat o timisoreanca participanta la mars.

Destinatia finala a fost Parcul Rozelor, acolo unde s-a desfasurat un program muzical pregatit de formatiile bisericilor Elim si Betel, iar evanghelia a fost vestita prin Ioan Brie, pastor la Biserica Penticostala Emanuel din Sibiu si rector al Institutului Penticostal din Bucuresti.

Marsul Invierii este o actiune cu caracter interconfesional fiind recunoscuta atat pe plan national, cat si pe plan international.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.