Masinile pot intra si in zona pietonala din centru, la Timisoara. Vezi in ce conditii intri in Cetate la volan?

TIMISOARA. Dupa modernizarile facute in zona Cetate si transformarea multor strazi in artere pietonale, soferii au pierdut si locurile de parcare, dar si dreptul de a trece prin aceasta zona. Primaria a stabilit insa un regulament prin care cetatenii pot patrunde cu autovehiculele si in aceasta zona, in anumite conditii.

Nou regulament a fost deja avizat de Comisia de Circulatie si a devenit operational de astazi. Accesul este permis celor care locuiesc in zona, agentilor economici care isi desfasoara activitatea pe strazile din zona cetate, dar exista si cazuri speciale in care este permis accesul. Iata care sunt conditiile pentru fiecare categorie in parte

“Zona Cetate” este delimitata de strazile: Sf. Ioan, Gheorghe Dima, Oituz, Martin Luther, Proclamatia de la Timisoara, Augustin Pacha, Carol Telbisz, I.C. Bratianu. Accesul cu vehicule pe strazile pietonale/piete este permis doar conducatorilor auto care detin avizul Comisiei de Circulatie.

1. LOCATARI

Program de acces: orele 7-9, 17-19, 22-24. Avizele de acces se elibereaza doar persoanelor care au domiciliul in “Zona Cetate” si doar pentru vehiculele detinute in proprietate, inmatriculate la adresa solicitantului sau detinute in baza unui contract de leasing financiar in care solicitantul are calitate de utilizator. Numarul de locuri de parcare in curtile interioare pentru parcarea unui vehicul este de 10 mp, iar totalul spatiului alocat parcarii vehiculelor nu va putea depasi 80% din suprafata curtii imobilului. Calea de acces in curtea imobilului si aleile pietonale din incinta curtii interioare nu pot fi ocupate in vederea stationarii autovehiculelor. Nu se elibereaza avize decat pentru proprietarii de garaje sau daca exista posibilitatea parcarii vehiculelor. Pentru obtinerea avizului Comisiei de Circulatie se depun la Centrul de consiliere cetateni din cadrul Primariei(camera 12)urmatoarele documente: copie C.I./B.I. solicitant; dovada detinerii autovehicul(copie carte identitate, certificat inmatriculare); dovada achitarii impozitului pentru autovehicul pentru anul fiscal anterior; dovada detinerii garajului(extras carte funciara). Daca stationarea vehiculelor se face in curtea interioara a imobilului, solicitantul va prezenta acordul scris(declaratie notariala)al tuturor proprietarilor imobilului care detin suprafete comune in curtea imobilului. Daca suprafata curtii nu acopera necesarul, este necesar un acord intre proprietarii detinatori de parti comune in curtea imobilului (declaratie notariala ) cu privire la renuntarea la acest drept in favoarea celuilalt proprietar. in cazul in care nu exista acest acord, nu se va elibera aviz de acces pentru niciun proprietar din imobilul. Eliberarea avizelor se va face in limita unui singur vehicul pentru toti proprietarii unui apartament. Pentru casele individuale care detin o curte care poate asigura parcarea mai multor vehicule se vor elibera avize in functie de suprafata destinata parcarii(dovedita prin extras C.F. ), dar nu mai mult de un vehicul/apartament. Nu se iau in considerare contractele de inchiriere a unor dependinte sau parti din imobil catre terti.

2. APROVIZIONARE

Program de acces: orele 6- 9. Pentru vehiculele care aprovizioneaza spatiile comerciale cu sediul/punct de lucru in zona trebuie prezentate documente justificative cu destinatia marfurilor (factura, aviz insotire marfa). Accesul se va face in baza avizului Comisiei de Circulatie, care se obtine prin depunerea unei solicitari si a unei copii a certificatului de inmatriculare. Aprovizionarea se face cu autovehicule cu masa maxima autorizata de 3,5 tone.

3. ACCESUL OCAZIONAL

Se face doar in cazuri speciale (schimbare de domiciliu, renovari imobile, etc.) cu avizul Comisiei de Circulatie. Comisia de Circulatie are dreptul de a retrage pe termen nelimitat avizul, daca detinatorul nu respecta conditiile care au stat la baza eliberarii acestuia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. pai și atunci sa înțeleg sa locatarii din cetate vor putea sa ceara aviz și pentru bicicleta? pentru ca mi se pare stupid sa ai voie cu mașina prin zona pietonala, dar cu bicicleta nu…

  2. boss de parca nu stii ramania : tara minuninilor, cu bicicleta canci dar cu tiru da marfa ai voie ,legi locale facute de ei pt ei accese primesc procurorii, avocatii ,notarii de prin zona de pe acolo … tot ce fac fac cu scop bine stabilit ori cum timisoara primu oras de pe planeta care are semafoare pe linie dreapta fara a fi intersectie de drum deci dupa ei ar pune semafoare si prin copaci unde sclavetele sa stea sa isi arda benzina ca ei sa incaseze taxe si accize de tot rahatu

  3. Nea Daniel Balteanu, te rog sa ne zici si noua ce ai vrut spui prin fraza „numarul de locuri de parcare in curtile interioare pentru parcarea unui vehicul este de 10 mp” !