Masuri extreme la Primaria Timisoara: ce se intampla cu indicatoarele rutiere din oras?

TIMISOARA. Gata cu statul degeaba la Primaria Timisoara! Edilul-sef Nicolae Robu trimite aproximativ 50 de functionari pe teren, ca sa verifice indicatoarele rutiere, sa numere gropile si sa semnaleze eventualele nereguli din oras. Si nu vorbim doar despre functionarii publici, pe teren urmand sa fie trimisi inclusiv sefii de directii.

Munca aceasta ar trebui sa fie facuta insa de firmele care sunt contractate de primarie pentru anumite servicii. Intaiul gospodar al Timisoarei spune ca a ajuns la aceasta masura tocmai pentru ca ajungea sa iasa el pe teren si sa semnaleze neregulile.

„Daca se mai intampla ca pana acum, ca eu sa sesizez ce nu e in regula, si nu cei care au raspunderea asta, ii voi mustra ca nu-si fac datoria. Nu numai cu semnele de circulatie, cu ci orice – gropi, spatii verzi neingrijite, copaci toaletati, orice neregula. Deci acum ce se intampla: eu ma duc cu masina, merg pe santiere sau uneori ma duc in oras pur si simplu ca sa pot vedea starea orasului si observ o multime de lucruri. Nu e normal ca primarul sa faca treaba aceasta. Normal este sa existe cineva care sesizeaza ca anumite lucruri nu sunt in regula si transmite mai departe semnalul ca trebuie intervenit”, a explicat Robu.

Edilul-sef sustine ca nimeni nu face aceasta treaba in moment in oras, desi in primarie exista inspectori de zona.

„Momentan, sarcina aceasta nu revine nimanui. Exista niste inspectori de zona la Urbanism, care au zone prea mari, exista inspectori de la Drumuri, care au portiuni mult prea mari din oras ca sa le poata cuprinde in mod eficient. Plus ca au si alte atributiuni. Sunt putini, la Urbanism sub 20, la Tehnic foarte putini”, a completat Robu.

Un lucru este cert: aproape 50 de oameni vor iesi din birouri pe teren. Iar daca nu exista suficiente masini, nu-i nimic, au masini personale, spune primarul, ori pot merge cu RATT.

„Voi stabili aproximativ 50 de oameni ( de la birouri – n.r.). Am voie sa fac asta, le introduc aceste atributiuni in fisa postului. Daca nu sunt de acord, sunt si alte locuri de munca in tara asta. Nu au toti masini, si nu putem da la toti masini, si nu merg toata ziua acolo… Mai trebuie sa facem ceva pentru comunitate si cu eforturi personale, nu trebuie sa primim totul mura-n gura. Mai trebuie sa mearga si cu masinile personale, daca vor sa mearga cu masina… Nu-i obliga nimeni sa mearga cu masina”, mai spune Nicolae Robu.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dear Mr. Mayor.
    Stop talking ! Start doing !
    Sincerely, everyone.

  2. un primar care foloseste cartea cu moace pt sondaje ar putea sa foloseasca tehnologia sec 21 si pentru sugestii si sesizari. ca persoana care nu foloseste fb as prefera un forum, intre mii de injuraturi ieftine ar putea sa apara si sesizari pertinente cu privire la semne puse aiurea sau acoperite de crengi, gropi noi etc.
    angajatii primariei nu vor fi eficienti in inspectia pe teren pentru ca orice problema descoperita o sa trebuiasca trecuta intr-un raport, adica bataie de cap. o sa spuna ca in oras totul e ok,

  3. cine primeste bani pentru instalarea intretinerea inlocuirea indocatoarelor pe strazi? Nu cumva administratorul drumului? Atunci ce cauta functionarii din primarie pe strazi? Sau mai bime zis de ce mai platim societatile de drumuri? Restul e doar bla bla

  4. Inititiva d.lui primar mi se pare excelenta. Dar:
    1. Relativ la „circulatie” (semnalizare/semafoorizare, marcare, indicare):
    – credeti ca oamenii care vor iesi pe teren sunt competenti? in ochii timisorenilor activitatea in aceasta directie este complet compromisa.
    – ce ar trebui sa stie acesti „specialisti” (care nu cred ca exista): legislatie rutiera, mecanica/ cinematica (cel putin la nivelul de liceu), si sa aibe experienta in circulatie – fara evenimente – de cel putin 100.000 km, sa nu fie aserviti altor interese;
    In comentariile pe teme de circulatie de pe acest site (dar nu numai) au aparut zeci-sute de sesizari pe care domniile lor ar fi trebui sa le citeasca (si ma refer la cele fara de tenta de misto sau injurii sau … ci doar cu pura atitudine civica).
    Daca inspectorii de zona (dar si altii nu isi fac datoria sau nu stiu sa o faca trebuie sanctionati, reciclati, reevaluati si – in final – daca nu sunt capabili, „redirectionati”.
    2. Relativ la starea drumurilor: exista zone intregi din centru Timisoarei „uitate” de inspectorii de zona, pline cu „cratere”, cu decopertari periculoase „uitate” / nerezolvate de toti factorii responsabili (str. Romulus capat, str. V Madgearu intrare si intersectie cu Filart Barbu, Brancoveanu, colt cu Sagului s.a.) Cum este posibil ca o firma care executa sapaturi sa nu raspunda de refacerea – in max 24 ore, cu ingaduinta, a drumului?

  5. Există aplicații de mobil. Am văzut una folosită în Elveția. O folosesc cetățenii . Observa o neregulă, fac fotografii care se trimit la Primărie. Acolo este un dispecer care trimite problemă departamentului responsabil. Ceea ce este diferit la ei este ca cel care a sesizat primește și o confirmare după rezolvarea problemei, ca să vadă ca nu a consumat bateria degeaba și ca Primăria face ce trebuie făcut. Daca vrei poți și nici măcar nu costa.

    • 1. Pentru marcarea strazilor si INTERSECTIILOR (caci si acestea ar trebui marcate) SPCIALISTII ar trebui sa stie si ceva geometrie in plan (trasarea curbelor s.a.).
      2. Ne-ar bucura daca, dupa aceasta actiune, pe site-ul primariei ar apare o sinteza (detaliata) asupra neregulilor constatate si a planului de masuri.
      Ar asigura o imagine:
      – asupra pregatirii celor „trimisi pe teren”;
      – asupra seriozitatii activitatii depuse,
      – asupra viitorului previzibil.
      Cu multumiri primarului/primariei.

  6. si daca ii anunti- in scris, primesti raspunsuri de doi bani. Trust me, am incercat. Ceva de genul” ,…sunt respectate prevederile ordinului…bla, bla…” si gata. Ce daca nu se vede? Scrie la ordin ceva ? nu. Deci e bine. Timp pierdut si praf in ochi.

  7. Sunt de parere ca este o frectie la un picior de lemn. Daca trimiti plangeri punctuale, cu poze si descriere explicita vei primi niste raspunsuri vagi care te indruma sa te duci la alte institutii. Am trimis personal plangeri pentru mai multe neregularitati si nici una nu este in sarcina primariei (starea drumurilor, strarea trotuar, gunoiae pe strada, iluminat public etc). Concluzia mea dupa aceste plangeri este: PRIMARIA NU SE UITA LA CETATENI, PRIMARIA TREBUIE SA ONOREZE ANUMITE PARTIDE SI INTERESE!

  8. Deci primarul nostru este in campanie electorala. aici se vede incopetenta domnului. Nici acum nu invata ca ne trebuie oameni pregatiti nu sa trimitem oameni care nu sunt specialisti. .Problema este simpla, firmele care au in administrare drumurile etc. sa fie sanctionate daca sunt nereguli. deoarece timisorenii o sa le aduca la cunostinta primariei. atunci sa vedem daca primarul nostru are boase sa taie bani de la acele societati.

  9. Nu cumva ar fi o solutie sesizarile astea sa vina de la consiliile de cartier ?
    Io as vrea sa vad pe unu din Sagului la mine in Mehala sa imi spuna ce a gasit el 🙂 Il duc pe niste stradute de nu mai stie cum sa iasa de acolo singur 🙂

    Consiliile de cartier, domnilor, consiliile de cartier!!!

    Numa de bine,
    Un mahaleantz separatist 🙂

  10. Cine din Primarie se ocupa de copacii cu ramuri mari crescuti pe strazi si care pun in pericol viata oamenilor ?
    Exista si pe str. Intrarea Padurarilor colt cu Bucegi asemenea copaci !