Maternitatea cu bani europeni din Timisoara, intr-o noua etapa. Artificiul facut de CJT ca sa salveze timp. Video

TIMISOARA. Avanseaza cu pasi repezi proiectul privind construirea unei noi maternitati a Spitalului Judetean din Timisoara. Dupa ce a fost castigata finantarea pe fonduri transfrontaliere, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au dat drumul la licitatia pentru proiectul tehnic, chiar inainte de a semna contractul care asigura banii necesari ridicarii cladirii.

CITESTE SI: Placinte cu ludaie, dovleci uriasi, felii de bostan coapte in cuptor, dar si un concert Dragana Mirkovic, la cel mai asteptat festival al toamnei, nu departe de Timisoara 

„Un proiect care prinde contur este cel de realizare a noii maternitati, in perimetrul Spitalului Judetean. Studiul de fezabilitate a fost finalizat si receptionat si s-a trimis documentatia catre Biroul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Ungaria.

Pentru a scurta termenul de realizare a proiectului, am demarat licitatia pentru proiect tehnic si executie, fara a avea semnat contractul de finantare. Putem face asta, pentru ca avem aprobata finantarea, cu conditia ca, daca ne vom misca mai repede decat obtinerea contractului de finantare, nu vom semna contractul pentru proiectare tehnica si executie decat la momentul in care vom avea contractul de finantare semnat”, a spus Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Maternitatea construita de CJ Timis va cuprinde, printre altele, compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Clinica va avea regim de inaltime demisol + parter + 4 etaje. In plan orizontal, constructia propusa este alcatuita din doua corpuri despartite printr-un rost de dilatare. Maternitatea va avea o suprafata desfasurata de 6.000 m2, cu o suprafata utila de 4.761 m2. Investitia se ridica la 50.387.920 lei, TVA inclus, finantarea fiind asigurata printr-un proiect european pe programul Interreg V-A Romania-Ungaria. Durata de realizare a investitiei este de aproximativ 2 ani.

VIDEO: George Stefanita

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Si totusi ce s-a intamplat cu banii ramasi necheltuiti in 2018? (230 milioane)