TIMISOARA. O serie intreaga de tratamente pot afecta capacitatea de a conduce masina, iar multe pot pozitiva testul rapid antidrog pe care il folosesc politistii de la Rutiera.
Doctorii de la Spitalul CFR Timisoara au realizat o lista cu medicamentele ce trebuie evitate atunci cand ne urcam la volan.
„Medicamentele pot fi cumparate cu sau fara reteta si pot sa afecteze abilitatile de a conduce masina sau utilaje grele (motostivuitor, macara, tractor, etc). De asemenea, sunt anumite categorii de medicamente care pozitiveaza testul antidrog rapid utilizat de Politia Romana.
✅ATENTIE: testul antidrog rapid din saliva NU este influentat, de exemplu, de consumul de: apa, cola, cafea, suc de portocale, ceai, tutun, pasta de dinti, apa de gura, guma de mestecat.
Mai jos, va enumeram principalele clase de medicamente care va pot influenta negativ reflexele.
🟥Daca va aflati sub tratament cu astfel de medicamente:
📍 NU intrerupeti tratamentul decat la recomandarea medicului;
📍folositi metode de deplasare alternative (familie, prieteni, taxi, transport in comun);
📍informati medicul daca serviciul dumneavoastra presupune conducerea unui autovehicul sau operarea de utilaje grele„, explica Adela Filipescu, farmacist in cadrul Spitalului CFR Timisoara.
Pareri
Bine de stiut… 🙂
Tara de nebuni, tara intr-o disolutie accelerata. Tara in care generatia tanara a analfabetilor functionali care nici macar nu mai catadicsesc sa isi ia carnet de conducere, sa isi inmatriculeze masina, de asugurare RCA nici nu mai discutam, acum va face dosar penal tuturor celor care iau un paracetamol forte! Oameni buni, ce am facut cu lumea asta? Cum am putut permite sa se ajunga aici?
Lumea a întrat în disoluție! Umanitatea este pe o pantă descendentă iremediabil din păcate!
La noi îți ia permisul că ai băut un paracetamol, între timp în Olanda și în alte țări e legală marijuana și poți să te urci la volan după o bere. Halal legi!
Problema e că deși nu sunt substanțe interzise, dau rezultat pozitiv.
Chiar îmi spunea cineva că dacă iau astfel de medicamente să refuz testul rapid și să cer prelevare de sânge.
Acolo nu mai apare rezultat pozitiv și îți face test imediat.
Dacă e test rapid va ieși tot negativ, dar după luni de zile. Dosarul penal e deja întocmit și chiar dacă rezultatul e negativ la testul din sânge, dosarul se închide după 6 luni.
Solutie:Medicul specialist-sau alte entitate specializata sa emita pentru pacient un act prin care se certifica tratamentul care ar pozitiva detectia etilotestului fara a afecta capacitatea de a conduce un autovehicul .Altfel ne idreptam incet dar sigur spre un sclavagism tehnologic !