Medicii de familie vor sa se implice in campania de vaccinare. Cum va decurge imunizarea in cabinete

Peste jumatate din medicii din familie din Romania isi doresc sa se implice in campania de imunizare a populatiei impotriva COVID-19. O spune Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare din tara noastra.

CITESTE SI: Rata de infectare cu COVID creste iarasi la 6 in Timis. Mai bine de jumatate dintre localitati sunt in Zona Rosie. Avem 6 morti si aproape 300 de noi cazuri de coronavirus in Timisoara si in judet 

Este un sondaj efectuat de catre patronatul medicilor de familie si care mi-a fost pus la dispozitie in aceste zile, in care exista o disponibilitate de circa 55% dintre medicii de familie de a participa la acest demers, atunci cand vor fi solicitati in acest sens. Drept pentru care ne asteptam undeva la 50-55%. Sigur, eu imi doresc sa fie acest procent cat mai mare pentru ca cu cat vor fi mai multi implicati cu atat vom putea accelera procesul de vaccinare, insa orice coleg care isi doreste sa participe este binevenit„, scrie ziare.com.

Deocamdata nu au fost puse la punct toate detaliile, insa au fost stabilite cateva coordonate prin care medicii de familie sa fie integrati in campania de vaccinare. Acestia ar urma sa primeasca o data la doua saptamani serul si materialele sanitare necesare imunizarii, iar programul si-l vor face asa cum considera.

Fiecare medic de familie va avea un ID creat in Registrul Electronic National al Vaccinarilor. Practic, cabinetul unde inregistreaza fiecare persoana vaccinata isi va efectua catagrafia pacientilor din lista si zilnic, noi am considerat ca un numar de circa 20 de persoane este rezonabil, care sa fie vaccinate in fiecare zi dupa un program de 5 zile pe saptamana, de luni pana vinerea. Insa medicii de familie vor avea posibilitatea sa-si faca programul in functie de cum au activitatea la cabinet, asa incat nu trebuie sa vaccineze zilnic. Important este ca intr-o saptamana sa avem acel estimat de persoane vaccinate. Fiecare persoana vaccinata va fi inregistrata in Registrul Electronic National al Vaccinarilor si restul procedurilor se deruleaza dupa cele deja existente„, a explicat medicul.

Prioritizarea persoanelor din lista va respecta prioritatile din strategia nationala, iar persoanele nu vor trebui sa se programeze in platforma.

 

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.