‘Medicina e greu de facut online’. Studentii se intorc la cursuri si in spitale la Timisoara. Sistemul in care vor invata. Video

TIMISOARA. Dupa scoli, vine randul universitatilor sa inceapa cursurile. Autonomia invatamantului superior face ca fiecare institutie sa isi stabileasca propriile reguli. In timp ce majoritatea facultatilor de Medicina din tara au ales ca studentii sa faca macar practica, stadiile si unele cursuri in amfiteatre, facultatile tehnice si nu numai au ales sa continue in sistemul online.

Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara va incepe semestrul intr-un sistem hibrid. Stadiile clinice, laboratoarele si lucrarile practice vor fi cu prezenta fizica in timp ce la cursuri, in functie de numarul de studenti din fiecare serie, se va stabili daca se va continua in sistem online sau in amfiteatre.

Nu mai putea continua online, era prea mult deja. S-a pierdut un semestru anul trecut, un semestru anul acesta. Eu spun ca s-a pierdut, nu ca nu s-a facut scoala online, dar Medicina e foarte greu de facut online. Medicina presupune contact al medicului cu pacientul si faptul ca acest lucru nu s-a intamplat poate sa aduca anumite gauri in stiinta studentilor‘, explica rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Timisoara prof. Octavian Cretu.

In salile de curs, in amfiteatre, dar si in salile de seminarii s-a facut dezinfectie. Au fost reamenajate salile de lectura astfel inca numarul celor care vor sa studieze sa respecte normele sanitare in vigoare. De asemenea, au fost amplasate dozatoare cu dezinfectant pe coridoarele universitatii.

In ceea ce-i priveste pe studentii straini, numarul lor fiind destul de mare la Timisoara, acestora li se va permite sa faca orele in sistem online, fara a fi nevoiti sa vina in Romania.

Studentii vor fi incurajati sa participe la serviciile de garda ale clinicilor universitare, astfel incat sa nu aglomeram numarul studentilor pe sectiile clinice unde se vor efectua stadii, fie cu timp partial, fie prin alternarea unor grupuri mai mici de studenti’, a precizat rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Timisoara prof. Octavian Cretu.

VIDEO: George Stefanita

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.